Quantcast

Klaipėdos dramos teatro kūrėjams bus įteikti apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Artėjant pirmojo po rekonstrukcijos Klaipėdos dramos teatro sezono pabaigai, iškiliausiems šio teatro kūrėjams už nuopelnus profesionaliam scenos menui, atsidavimą profesijai bei ryškiausius 2015/2016 metų teatrinio sezono darbus pirmą kartą bus įteikti apdovanojimai „Mūza“.

Iškilminga apdovanojimų ceremonija vyks gegužės 20 d., penktadienį, 18. 30 val. Klaipėdos dramos teatre. Jos metu ypatingai bus pagerbti du Klaipėdos dramos teatro aktoriai ar režisieriai, kuriuos nominavo teatro sudaryta komisija, vadovaujama teatro vadovo Tomo Juočio.

Pasak jo, apdovanojimų laureatai paaiškės tik ceremonijos metu. Jiems bus įteikti specialiai šiai progai skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurti autoriniai mažosios plastikos darbai „Mūza“.

To paties menininko sukurtos bronzinės skulptūros „Mūzos“ nuo 1990 metų puošia Klaipėdos dramos teatro fojė ir jau yra tapę teatro simboliais. Būtent jų fragmentas – ranka, laikanti kaukę, - buvo perkeltas į teatro kūrėjams skirtus apdovanojimus. Tad nuo šiol labiausiai nusipelnę teatralai turės savo asmeninę „Mūzą“.

Komisijos išrinktiems dviem teatralams bus įteiktos ir finansinės dovanos - po tūkstantį eurų.

Pasak teatro vadovo T. Juočio, apdovanojimų iniciatorė ir steigėja yra Jūrų krovinių kompanija „BEGA“, kuri kartu yra ir Klaipėdos dramos teatro mecenatė.

Ši uosto kompanija įsipareigojo per trejus metus teatro veiklai skirti 30 tūkst. eurų. Pagal praėjusių metų pabaigoje pasirašytą mecenavimo sutartį, dalis paramos skiriama profesionaliajam scenos menui plėtoti, kita dalis - asmeniškai konkretiems uostamiesčio teatralams, kuriuos išrenka ir apdovanojimams teikia Klaipėdos dramos teatro bendruomenė.

„Klaipėdiečiai ilgai laukė, kol teatras sugrįš į savo istorinius namus. Pagaliau tai įvyko, teatro pastatas puikiai rekonstruotas ir įrengtas, dabar gražų interjerą nuolat reikia užpildyti tokiu pačiu gražiu meniniu turiniu. Kūrybiniu atžvilgiu teatro kolektyvui tai puikiai sekasi, tačiau nauji pastatymai reikalauja nemažai investicijų. O ir patiems aktoriams, režisieriams neretai reikalingas didesnis finansinis stabilumas. Tikimės, kad mūsų parama suteiks teatralams daugiau kūrybinės laisvės“, – sakė kompanijos „BEGA“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys mano, kad remti meną, kultūrą nėra dėkinga. Tai neduoda dividendų ar žinomumo, nesuteikia privilegijų. Vienintelė nauda rėmėjui – moralinis pasitenkinimas. Todėl Klaipėdos dramos teatrui yra svarbūs visi rėmėjai. „Kompanija „BEGA“ įsipareigojo mus remti kelis metus ir tai ypatinga. Gyvename labai dinamiškame pasaulyje, kur verslas ir jo sėkmė turi vis sudėtingesnes sąlygas. Tik patys toleregiškiausi verslininkai supranta, kad tautos, valstybės pamatai yra kultūra. Ir tik tie, kuriems rūpi šios vertybės išdrįsta remti meną. Didžiuojamės, kad kompanija „BEGA“ yra teatro šeimos narys.“, -džiaugėsi teatro vadovas.

Po iškilmingos apdovanojimų „Mūza“ ceremonijos paskutinį kartą šį sezoną bus rodomas spektaklis „Karalienė Luizė“ (aut. A. Juozaitis, rež. G. Padegimas). O birželio 18 ir 19 d. žiūrovų lauks premjera. Režisierius Darius Rabašauskas stato spektaklį pagal lenkų dramaturgo Slavomiro Mrožeko pjesę „Petro Ohėjaus kankinystė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių