Quantcast

Klaipėdos dramos teatro aktoriai kvies į susitikimus

Sausį klaipėdiečiai vėl bus kviečiami susitikti ir pabendrauti su Klaipėdos dramos teatro (KDT) aktoriais. Kadangi pirmasis susitikimas, vykęs šių metų lapkritį, praėjo labai sėkmingai, nuspręsta juos tęsti ir kitąmet.

KDT atstovai priminė, kad tokie susitikimai Klaipėdoje buvo organizuojami prieš du dešimtmečius, jie vadinosi teatrabariu.

Šių metų lapkritį KDT kavinėje vyko pirmasis bandymas – juo buvo siekiama prikelti teatrabario tradiciją. Susitikime žiūrovai galėjo pasikalbėti su aktoriais apie spektaklius, sužinoti daugiau detalių apie kūrybos procesą, pasidalinti savo patirtimi.

Žiūrovai išties įsitraukė į pokalbį, ir vyko prasmingas dialogas.

Pasak KDT Kultūros projektų koordinatorės Linos Lencevičiūtės, pirmajame susitikime dalyvavo nemažai klaipėdiečių, daugelis jų noriai įsitraukė į pokalbį su aktoriais.

Tąkart buvo kalbama apie Michało Borczucho režisuotą spektaklį „Lost Lost Lost“.

„Pirmasis aktorių susitikimas su žiūrovais paliko labai šiltus jausmus tiek aktoriams, tiek žiūrovams. Žiūrovai nuoširdžiai domėjosi ne tik spektakliais, bet ir repertuaru, aktoriais ir gyvenimu teatre. Žiūrovai išties įsitraukė į pokalbį, ir vyko prasmingas dialogas. To ir siekėme – ne aktorių monologo, o gyvo, šilto bendruomenės pokalbio. Renginio metu dalyviai turėjo galimybę betarpiškai bendrauti, pažinti aktorių ne kaip vaidmenį, bet kaip asmenybę“, – teigė L. Lencevičiūtė.

Lina Lencevičiūtė. D. Rimeikos nuotr.

Jau aišku, kad kitas toks susitikimas vyks sausį, tiksli data bus skelbiama vėliau.

„Džiaugiamės šia iniciatyva ir viliamės, kad vyks tęstiniai susitikimai, ir ateityje pavyks sukurti teatro bendruomenės klubą, galbūt taip atrasime ir naujų žiūrovų. Po praėjusio susitikimo su aktoriais žiūrovai domėjosi, kada vėl vyks renginiai, minėjo, kad laukia kito susitikimo. Artėjantis aktorių susitikimas su žiūrovais vyks sausio mėnesį. Kai žinosime tikslią datą, informaciją paskelbsime“, – sakė L. Lencevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių