Quantcast

Klaipėdos azerbaidžaniečiai kvietė visus kartu švęsti

Šeštadienį Klaipėdos centre žmonės tebėjo neįprastą reginį – azerbaidžaniečių tautiniais rūbais apsirengę jauni žmonės jojo uostamiesčio gatvėmis su savo bei lietuvių trispalvėmis rankose ir kvietė ateiti į jų rengiamą šventę.

Popietę į Klaipėdos koncertų salės parko estradą susirinko didelis būrys žmonių. Daugelis atėjo su gėlėmis ir dovanomis. Jos buvo skirtos Klaipėdos azerbaidžaniečių tautinės bendrijos „Azeris“ vadovui Aliagai Mamedovui ir jo žmonai bei bendražygei Ranai. Sutuoktiniai priėmė sveikinimus visos tautiečių bendruomenės vardu.

Šventė surengta minint šios tautinės bendruomenės veiklos dešimtmetį. Tuo pačiu surengta Azerbaidžano kultūros diena.

Koncertų salės parkelis kvepėjo puikiais patiekalais, bet pradžioje skambėjo oficialios kalbos.

Pasveikinti bendrataučių atvyko Azerbaidžano Respublikos ambasadorius J.E. Tamerlanas Garajevas. Tardamas sveikinimo žodį jis užsiminė apie savo tautos praeitį ir džiaugėsi, kad Klaipėdoje apsigyvenę azerai yra susitelkę, nepraradę tautinio identiteto ir gražiai sugyvena su kitų mūsų mieste įsikūrusių tautų atstovais.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas padėkojo už draugiškumą geranoriškumą kuriant ir puoselėjant Klaipėdą, kuri ir čia gyvenantiems azerams tapo namais.

Iškilmėse skambėjo sveikinimai, linkėjimai bendrijai ilgai gyvuoti, gyventi taikoje, būti sveikiems, auginti tautiškumo neprarasiančius vaikus. Gražius žodžius tarė ir dovanas dovanojo beveik visų Klaipėdoje veikiančių tautinių bendrijų vadovai.

Tautiečių pasveikinti atvyko Šiauliuose ir Panevėžyje gyvenantys azerai. Sveikinimo žodį tarė ir Rusijos Federacijos diplomatas.

Nuo scenos skambėjo tautiniais instrumentais atliekamos melodijos, pasipuošusios ryškiaspalviais drabužiais moterys šoko tautinius šokius, vaikai ir svečiai dainavo.

Didelės šventės pabaigos sulaukę svečiai ragavo plovo, dolma ir pachlava vadinamų skanėstų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grazi svente

grazi svente portretas
kai nebus putino gal bus puskino ir kitu gabiu aitoriu skaitymo vakarai normalus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių