Quantcast

Klaipėdos apygardos teismo vitrinoje – nauja spalvinga paroda

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismo vitriną papuošė ryški paroda – joje menininkės Sigitos Mockutės darbai gamtos tema. Šešerius metus keliavusi po pasaulį piešinius kūrėja pristatė ir tarptautiniuose festivaliuose, kuriuose piešė gyvai ir taip dalijosi gydančiu meno poveikiu.

Parodai atrinktus kūrinius vienija gamtos tema: juose dominuoja augalų, saulės ir vandens motyvai. Menininkės darbuose išskirtinumą kuria pasikartojantis rankų motyvas, kuris menininkei lyg širdies pratęsimas. Pasak kūrėjos, rankos per prisilietimą, darbą, kūrybą padeda išreikšti tai, kas kiekvieno mūsų širdyse. „Rankos simbolizuoja žmogų, kaip neatskiriamą gamtos dalį, jo integralią būtį visuose esančiuose elementuose ir kiekvienoje būsenoje vyraujančią skirtingą nuotaiką, kurią sustiprina kuri nors dominuojanti spalva“, – taip eksponuojamų kūrinių esmę apibūdina menininkė.

Kūrėja kviečia žvelgiant į eksponuojamus paveikslus patirti belaikę, begalinę erdvę, kupiną tylos ir meilės, iš kurios ir ateina šie kūriniai. „Leiskite jiems Jums parodyti magiškas spalvas ir formas, kurios visada šalia, tereikia stabtelti ir į jas įsiklausyti!“ – sako kūrinių autorė.

Paroda visą mėnesį džiugins Klaipėdos apygardos teismo vitrinoje, esančioje Herkaus Manto, S. Daukanto ir Ligoninės gatvių sankirtoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fanas

Fanas portretas
Puikūs darbai Siūlau pažiūrėti ir įsigyti

Gerbėjas

Gerbėjas portretas
Visado jos puikūs darbai

Nemo

Nemo portretas
Nuostabu , gražu , nežemiška.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių