Quantcast

Klaipėdoje – M. Kavolio tapybos darbų paroda

Pajūrio dailininko Mariaus Kavolio paveikslai eksponuojami meno galerijose užsienyje, kur vis dažniau patraukia kolekcininkų akį. Netrukus palangiškis pristatys savo personalinę parodą ir Klaipėdoje.

Abstrakcijas tapantį 28-erių M.Kavolį sėkmė aplankė prieš kelerius metus, kai jo kūriniai atsidūrė prestižinėse šiuolaikinio komercinio meno galerijų kolekcijose. 2014-aisiais palangiškio kūrinys pavadinimu "nr.1" buvo įtrauktas į "Saatchi" galerijos direktorės Rebeccos Wilson sudarytą kolekciją "Big and Bold".

Šiuo metu kūrėjo paveikslai keliauja po įvairias šalis. Dauguma jų kabo Vilniuje, galerijoje "Elysium". Taip pat Maskvoje bei Milane vykusiose tarptautinėse šiuolaikinio meno mugėse-parodose. Dar keli darbai išvežti į Dubajų.

Gegužės pabaigoje menininko paveikslus bus galima išvysti nedidukėje uostamiesčio galerijoje "M art".

Anot M.Kavolio, jo paveikslai – brangi interjero detalė, turinti išliekamąją vertę. Pašnekovo žodžiais, užsienio meno mėgėjai bei kolekcininkai tokiems pirkiniams pinigų negaili.

"Tie, kurie gali įsigyti savo mėgstamų dailininkų paveikslus, jų kainomis nesidomi. Meno pasaulyje akcentuojami kiti dalykai", – tikino pašnekovas.

Akriliniais dažais ant drobės tapančio vyro kūriniai – itin masyvūs ir "išlenda" iš standartinių rėmų. Juose vaizduojama ekspresyvi, užburianti abstrakcija, akį traukia eksperimentai su spalvomis ir technika.

Pašnekovas pasakojo sulaukiantis ir kritikos, tačiau dėl to nesijaudina: "Natūralu, kad vieniems patinka, o kiti galbūt nesupranta. Taip ir turi būti, svarbiausia, kad žmonės domisi".

M.Kavolis gali pragyventi iš tapybos. Šiuo metu tai pagrindinė jo veikla. Šypsodamasis menininkas pasakojo, kad teplioti pradėjo dar vaikystėje, o paūgėjęs lankė dailės mokyklą Palangoje. Vis dėlto baigęs vidurinę tapybos nesimokė ir pasirinko vadybos studijas.

Jo darbais vis dažniau susidomi meno kritikai ir gerbėjai iš užsienio, o 2014-aisiais tapytojo paveikslai buvo įtraukti į prestižines šiuolaikinio komercinio meno kolekcijas užsienyje. Prieš kelerius metus sostinėje įvyko pirmoji personalinė jo paroda pavadinimu "12 ½".

Pernai Londone vykusiame labdaros aukcione M.Kavolio tapybos darbas "Green Line" tapo vakaro rekordininku pasiūlytos kainos atžvilgiu ir gavo aukščiausius įvertinimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jop

jop portretas
D. Hirsto izulios kopijos.

tiktu destyti vdu

tiktu destyti vdu portretas
tikrai reikia pakviesti destyti i vdu naujuju menu katedra. ten jau yra daug pasaulinio lygio menininku.

vėl

vėl portretas
nusirašė ......... akrilo tūbeles betraiškant
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių