Quantcast

Klaipėdoje – kita Berlyno muzikos pusė

  • Teksto dydis:

Muzikine įvairove pasižymintis Klaipėdos klubas “Kaštonas” šį savaitgalį pakvies į žemų garsų ir  saldžių melodijų kupiną muzikos vakarėlį. Balandžio 24-ąją, penktadienį iš Berlyno čia atvyksta klaipėdietiškos elektronikos pionierius “Genys”, kuris kartu atsiveža kolegą iš “Weboogie” šeimos - “footwork” bei “juke” muziką propaguojantį atlikėją “Ticklish”.

Berlynas visame pasaulyje žinomas ne tik kaip Vokietijos sostinė. Šis miestas Europoje itin vertinamas dėl naktinio gyvenimo įvairovės. Čia gyvena ir kuria daug visame pasaulyje žinomų atlikėjų, veikia begalė plokštelių parduotuvių, o vakarėliai įvairiausiose miesto vietose tęsiasi visą parą.

Prieš keletą metų Berlyne apsigyvenęs žinomas uostamiesčio elektroninės muzikos kūrėjas “Genys” čia taip pat greitai rado savo vietą muzikos scenoje ir įsiliejo į prodiuserius, didžėjus ir renginių organizatorius vienijantį kolektyvą “Weboogie”. Nors, anot atlikėjo, Vokietijos sostinės klubuose dažniausiai skamba “house” ir “techno” muzika, tačiau miestas didelis ir muzikinė paletė ganėtinai plati.

“Mūsų sceną apibrėžia “bass” skambesys ir su ja susijusi hiphopo, r'n'b bei bosinių 4x4 ritmų samplaika, - teigė muzikantas, - “Weboogie” yra vieni iš lyderių tarp komandų darančių tokius renginius.”

Penktadienio vakarėlio vinis “Ticklish” minėtame bendraminčių klube išsiskiria ne tik tuo, jog vakarėliuose groja su kiškio kauke. Jis ypatingą dėmesį skiria pastaraisiais metais itin išpopuliarėjusiam “footwork” ir “juke” stiliui. Tai - šiuolaikinė, 1980-aisiais Čikagoje atsiradusios gatvių šokių kultūros versija, tapusi neatsiejama šiuolaikinės šokių muzikos dalimi.

“Ticklish” savo kūryboje intensyvų “footwork” ritmą pasaldina “rnb”, “boogie”, “funk” elementais, taip šokių aikštelę pamalonindamas kontraversiškomis, tačiau kojoms ir širdžiai maloniomis vibracijomis. Jo išskirtinį skambesį jau pastebėjo ir į savo grojaraščius įtraukė tokios elektronikos įžimybės kaip “Machinedrum”, DJ “Paypal”, Jimmy Edgar, “Scratcha DVA”.

Neseniai “Ticklish” kartu su kitu vokiečių prodiuseriu “B-ju” įrašė mini albumą, pavadiną “Dualities”. Šiame leidinyje duetas tyrinėja “jungle”, “soul”, “beat” ir dar platesnius modernios elektroninės muzikos horizontus.

Viešnagėn į Lietuvą atlikėją pasikvietęs “Genys” pats taipogi ruošiasi margam pasirodymui, įkvėptam ne tik laisvos berlynietiškos nelegalių ir “open-air” vakarėlių scenos. Praėjusį savaitgalį muzikantas lankėsi Frankfurte vykusioje muzikos instrumentų ir verslo mugėje “Msikmesse”, kur prisisėmė technologijų ateities žinių ir įspūdžių.

Svečius iš Berlyno “Kaštono” scenoje muzikinėmis selekcijomis palaikys klaipėdiečiai “Elektrod K.” ir “Skar” bei “Despotin Beat Club” narys “Highleef” iš Vilniaus.

Vakarėlis “Chestnut Sounds” su “Ticklish” vyks klube “Kaštonas” (Danės g. 6-1, Klaipėda) balandžio 24-ąją, penktadienį. Renginio pradžia - 22 val. Įėjimo kaina: iki 23:00 val. - 3€, vėliau - 5€.


Šiame straipsnyje: TicklishkaštonasBerlyno muzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių