Quantcast

Klaipėdoje jaunuosius menininkus suburs „7 garso dienos“

  • Teksto dydis:

Spalio 9–15 dienomis Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakultetas, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras ir „BiteVilnius AiR“ uostamiestyje surengs seminarą bei kūrybines dirbtuves „7 garso dienos“.

„BiteVilnius AiR“ – menininkų inicijuota rezidencija Anykščių rajone. Joje fokusuojamasi į intensyvaus bendradarbiavimo ir angažuoto dalijimosi patirtimi principą bei tarpdisciplininį bendradarbiavimą įvairiuose menininkų projektų įgyvendinimo etapuose. Nuo 2013 m. „BiteVilnius“ organizuoja seminarus, kūrybines dirbtuves ir simpoziumus, bendradarbiauja su menininkais iš Skandinavijos ir kitų Baltijos šalių. Nuo 2017 m. projektas veikia „BiteVilnius AiR“ formatu.

Seminaras ir kūrybinės dirbtuvės „7 garso dienos“, pasitelkdami garsą performatyviuose kūrybos procesuose, kvestionuos menininko identiteto vaidmenį ir  reikšmę, nagrinės garso meno kūrinių santykio su žiūrovais-klausytojais tradiciją horizontalia (Šiaurės šalių geografiniame kontekste) bei vertikalia (gilinantis į vieną iš pirmųjų Lietuvoje performanso ir happeningo festivalių AN88 archyvą) linijomis. Seminaro veiklose, pasitelkiant aktyvią menininko aplinką (sound + space awareness), bus permąstomas tradicinių medijų interaktyvumo potencialas bei aktyvus publikos – kaip pagrindinio elemento, kad kūrinys įvyktų, – dalyvavimas. Taip pat seminaro renginiuose bus siekiama suteikti galimybę dar tik besidomintiems garso menu ar jau turintiems ilgametę patirtį garso meno srityje atrasti naujų elementų, išgryninti tik Šiaurės šalims būdingą garso identitetą bei aptarti garso meno kūrėjų poziciją ir vaidmenį Šiaurės šalių meno lauke.

Kūrybinės dirbtuvės vyks penkias dienas. VDA Klaipėdos fakultete pranešimus skaitys ir pokalbius bei užsiėmimus ves menininkai Marija Griniuk (Švedija), Derekas Holzeris (Suomija), Arvydas Baltrūnas (Lietuva), Tue Brissonas Mosichas, Louise Vind Nielsen (Danija), Kasparas Ausas, Hannah Harkes ir Villemas Jahu (Estija). Projektas baigsis atviru visuomenei kūrybinių procesų pristatymu – klaipėdiečius bei miesto svečius menininkai supažindins su seminaro metu sukurtais kūriniais, kurių pagrindas – garsas ir interakcija.

Atviras kūrybinių procesų pristatymas planuojamas spalio 14–15 d. Šiame pristatyme kartu su kitais kūrybinių dirbtuvių menininkais dalyvaus ir Monica Valcarcel Saez (Ispanija), performanso menininkė, šių metų meno mugės „ArtVilnius“ viešnia.

Seminaras skirtas VDA Klaipėdos, Vilniaus, Kauno ir Telšių fakultetų bakalauro ir magistro programų studentams. Pasirinktinai galima dalyvauti mažiausiai trijose seminaro dirbtuvėse ir pristatymuose. Kiekvienose kūrybinėse dirbtuvėse galės dalyvauti ne daugiau 10 jaunųjų kūrėjų. Seminaras ir dirbtuvės – nemokami. Be to, dalyviams, atvyksiantiems iš VDA Vilniaus, Kauno ir Telšių fakultetų, organizatoriai kompensuos kelionės bei apgyvendinimo išlaidas Klaipėdoje.

Dalyviai registruojami http://ygg.nu/form/signup.php iki spalio 5-osios. Detali informacija norintiems dalyvauti – e. paštu marija.griniuk@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių