Quantcast

Klaipėdoje dar galima pasiklausyti varpų muzikos

Klaipėdoje pirmadienį iki vėlumos vyks šeštojo karilionų festivalio koncertai. Šiemet laikrodžių muziejaus kiemelyje varpų muzikos galima klausytis nemokamai.

Aukštai ir plačiai sklindantys varpų garsai kviečia įsiklausyti ir išgirsti istorijos žingsnių aidą, pajausti praeities jėgą ir aktyvų dabarties pulsą.

Mokslininkų teigimu, varpų gaudesio sukeliamos vibracijos išvalo aplinką nuo neigiamos energijos. Žemi varpų dažniai veikia raminamai, padeda atsigauti patyrus stresą, o štai aukšti – aktyvina, suteikia budrumo. Todėl varpų muzikos koncertas gali tapti ne tik puikia terapijos priemone, bet ir malonia laisvalaikio pramoga.

Nespėjusieji į du pirmuosius šios dienos koncertus dar turi galimybę tai padaryti 18 ir 21 valandomis.

18 val. pasigirs „Vakaro varpai“. Kariliono partiją šiame koncerte atliks Monika Kaźimierczak, publikai pažįstama iš ankstesnių festivalių.

Kartu su M. Kaźmierczak muzikuos Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus. Šįkart orkestras bus papildytas gausia mušamųjų instrumentų grupe, į kurią suburti su Klaipėda anksčiau ar iki dabar susiję atlikėjai: Ingrida Spalinskaitė-Kurienė, Tomas Kulikauskas, Andrius Rekašius, Vilius Matijošaitis ir Lukas Budzinauskas. Jie visi yra baigę Klaipėdos S.Šimkaus konservatoriją ar E.Balsio menų gimnaziją.

Koncerto intriga – populiarioji Georges Bizet-Rodiono Ščedrino „Karmen siuita“, atliekama su kariliono interliudijomis. Jas specialiai festivaliui kuria Gdansko muzikos akademijos kompozicijos specialybės studentai Anna Janowicz, Piotras Kasiłowskis, Miłoszas Kowalewskis, Krzysztofas Jurczakas, Milena Słowikowska ir Jakubas Zalewskis.

21 valandą klausytojai turės progą išgirsti „Nakties varpus“.

Karilionu gros jaunosios kartos atlikėjas Bobas van der Linde (Nyderlandai).

Festivalio sceną užpildys Klaipėdos brass kvintetas ir Palangos miesto pučiamųjų orkestras „Palangos orkestras“. Spalvingai kariliono ir pučiamųjų muzikos programai diriguos Vygantas Rekašius ir Egidijus Miknius. „Nakties varpų“ nuotaiką kurs įspūdingos kompozicijos karilionui, melodingumu kerintys arba energija pakraunantys pučiamųjų muzikos hitai, papildyti varpų skambesiu.

Festivalio koncertus veda muzikologė Rūta Vildžiūnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negražu

Negražu portretas
Pravardžiuoti negražu. Juk kultūringi žmonės, ypač tie, kurie lankosi koncertuose taip nekalba. Kaip visada mūsų mieste - puiki reklama po puikaus koncerto.

R.

R. portretas
Nuostabus buvo vakaro koncertas. Kokia vykusi "Karmen" transkripcija! Kokia idomi! Gaila tik, kad buvo ne visos vietos užimtos, nedaug jaunimo. Bet "budulių" mieste tai turbūt "normalu"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių