Quantcast

Klaipėdoje – Atvelykio šventė visai šeimai

  • Teksto dydis:

Balandžio 8 d., sekmadienį, 13 val. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į Atvelykio šventę Klaipėdos senamiestyje (Mažosios Lietuvos muziejaus kiemeliai, Didžioji Vandens g. 2). Tradicinėje Mažųjų Velykėlių šventėje organizatoriai lauks tėvelių su vaikais, senelių su anūkais, krikštatėvių norinčių nuotaikingai ir turiningai praleisti sekmadienio popietę.

Į Atvelykio šventę ateinančius kviečia nepamiršti ir namuose margintų kiaušinių su kuriais kvies dalyvauti margučių ridenimo varžytuvėse, kurios įtraukia pačius energingiausius ir azartiškiausius šventės dalyvius.

Tradicinių liaudies žaidimų erdvė Atvelykio šventės metu niekada nebūna tuščia. Čia susirinkę ir maži, ir dideli entuziastingai dalyvauja rungtyse, estafetėse, o patys aktyviausi apdovanojami velykinio zuikio skanėstais.

Sūpynės – dar viena tradicinė šventės pramoga – kuo stipriau  ir aukščiau supsimės, tuo sveikesni ir laimingesni visus metus būsime. Šventės metu šurmuliuosiančiame jomarkėlyje drąsiai prieikite prie amatininkų, kurie ne tik demonstruos tradicinius amatus: kalvystės, medžiaginių lėlių siuvimą, smulkių instrumentų gaminimą, tekstilinių zuikučių rišimą, bet ir kvies draugiškai prisijungti, supažindins su demonstruojamo amato subtilybėmis. 

Pavasariška nuotaika dalinsis: Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos folkloro ansamblis „Smeltužė“,  Klaipėdos Sendvario progimnazijos vaikų folkloro kolektyvas „Pupos“, Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro etnomuzikavimo studija, Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro kolektyvai: „Kuršiukai“, „Alkiukai“, „Vorusnėlė“.

Velykų laikotarpis baigiasi Atvelykio švente, prabėgus savaitei po šv. Velykų. Atvelykis – šventė vaikams, kuomet šeimininkės iš naujo virdavo kiaušinius, juos margino ir skirdavo vaikų velykiniams žaidimams, dovanojimui. Kaip ir per Velykas šią dieną netrūkdavo pramogų su margučiais, jų ridenimo varžybų.


Šiame straipsnyje: Atvelykio šventėAtvelykis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių