Quantcast

Klaipėdiečiams – priminimas apie dailės mokyklą: darbus eksponuoja ir miesto erdvėse

50-metį švenčianti Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykla savo mokinių darbus eksponuoja ir miesto erdvėse. Įdomiausi tapybos ir grafikos darbai bei medalių paroda eksponuojama Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje.

Mokykloje menų mokosi per 400 moksleivių, dalis jų tampa profesionalais, kiti – išprususiais, išlavinto skonio žmonėmis. Prisiminimus apie dailės mokyklą, jos mokytojus bei nuostabų ten praleistų dienų metą iki gruodžio 5-osios žadins retrospektyvinė paroda „Ieškojimai ir atradimai“.

Visų puikių darbų nesutalpintų net visų bibliotekos patalpų sienos, todėl parodos rengėjams teko pasukti galvas, kuriuos jų rodyti miestiečiams.

Istoriniu požiūriu vertingiausia – mažosios plastikos – medalių ekspozicija. Medaliai sukurti mokyklos įkūrimo sukaktims pažymėti, tad seniausiems jų – jau 40 metų. Skulptūros mokytoja Giedrė Ona Burbienė išsaugojo juos ir iškilmingo vakaro metu ketina padovanoti jų autoriams, dabar jau suaugusiems žmonėms šių medalių kopijas.

Užsukę į biblioteką savo darbus visai netikėtai gali pamatyti ir kiti buvę mokyklos mokiniai. Mokytojų atrinkti įdomesni grafikos darbai stebina išmone ir kruopštumu.

Tapybos darbų ekspozicijoje – ryškiausi diplominiai darbai. Parodos atidarymo metu ne vienas stebėjosi, kad tai – vaikų darbai.

Parodos tikslas – parodyt klaipėdiečiams, kad mokykla gyvuoja, augina ir lavina gabius vaikus, o jos pedagogai didžiuojasi savo auklėtiniais.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Preikaištas

Preikaištas portretas
vadybai - begalė gerų, talentingų mokinių o jų niekas nežino ir nemato, mokykla tikrai verta dėmesio bet kas ten ir kaip, irgi niekas negirdi.. Mokykla užėmusi vieną ir tą pačią poziciją: apmoko ir paleidžia. Reikėtų nuolat plačiai garsinti, demonstruoti ir pristatyti miesto visuomenei darbus, daryti geriausiai išlaikiusiųjų egzaminus, ekspozicijas ir t.t.. Bent kartą į metus.Turime tokius didelius Parodų rūmus( ten tokios ''parodos'' kad niekam jų nereikia..), Komunikacijų centrą ( su beverčiu šlamštu stovi pustuštis..).Taip kad reikia susiimti arba pakeisti ,,viršūnėles" atsakingas už vadybą. Didžiausi sveikinimai ir sėkmės!

kl

kl portretas
Sveikinimai nuostabiai mokyklai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių