Quantcast

Klaipėdiečiams – nepaprastas „Spragtukas“

Uostamiesčio gyventojai turės savo "Spragtuką". Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras gruodžio 27 d. į "Švyturio" areną pakvies kelis tūkstančius žiūrovų, kurie pamatys modernią nemirtingo P. Čaikovskio kūrinio versiją.

Tai bus šokio spektaklis. Jo kūrėjai tikino parodysiantys klaipėdiečiams įspūdingą scenografiją, šokius, rūbus ir atlikimą.

Penktoji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro premjera šiais metais užbaigs 2019-uosius. Teatrui, šiuo metu gyvenančiam be savų namų, "Spragtukas" tapo nauja aukštuma ir iššūkiu, kurį trupė oriai įveikė.

Spektaklis šiemet bus rodomas arenų scenose, jį pamatys Vilniaus ir Klaipėdos žiūrovai. Kitų metų pabaigoje jį bus galima išvysti Žvejų rūmuose.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis dirigentas Tomas Ambrozaitis atviravo, kad gerai žinomą muziką atlikti yra sunkiau nei retai skambančią, čia negali būti nė menkiausios klaidelės, nes ji gali sugriauti visų triūsą. Todėl groti genialiąją P. Čaikovskio muziką – didžiulė atsakomybė. Ypač kai spektaklį kuria tituluoti žmonės.

T. Ambrozaitis turėjo omenyje pasaulinio garso choreografą iš Maskvos Kirilą Simonovą. Jis pasiūlė scenografiją ir kostiumus kurti dailininkei Jekaterinai Zlajai bei jos kolegai Aleksandrui Barmenkovui.

Pagrindinius vaidmenis atliks teatro naujokai, pavasarį po studijų Ukrainoje pakviesti dirbti Klaipėdoje, Michailas Mardasovas ir Kira Tichonova, vieną pagrindinių vaidmenų kurs Nacionalinio operos ir baleto teatro solistė Olga Konošenko. Tik pagrindinius vaidmenis atliekantys šokėjai šoks su puantais – klasikinio baleto bateliais, visi kiti jų neavės.

Spektaklio kūrėjai žada žiūrovams ne tik puikią muziką, bet ir nukrypimų nuo klasikinės pasakos siužeto. Milžiniškos kaukės, nepaprasto dydžio rūmai ir eglutė, ryškiaspalviai ir blizgūs rūbai džiugins žiūrovų akis.

Kai kurios medžiagos rūbams buvo atgabentos net iš Amsterdamo, kitas rūbų kūrėjams pavyko gauti Vilniuje.

Spektaklyje bus užimta daugiau nei 100 kūrėjų: orkestras, 30 vaikų choras, 22 baleto artistai ir keturios baleto mokyklos "Coda" šokėjos. Jiems teks ne kartą persirengti ir vaidinti tai peles, tai puotos dalyvius.

Tai bus tikra dovana Klaipėdos žiūrovams, gal todėl tai nujausdami teatro gerbėjai jau iššlavė beveik visus bilietus. Klaipėdoje šokio spektaklį pamatys apie 4 tūkst. žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių