Quantcast

Klaipėdiečiai grožisi nušvitusiu uostamiesčiu

Penktadienio vakarą prasidėjo ir dar dvi dienas tęsis šeštasis Klaipėdos šviesų festivalis, kurio metu lankytojai kviečiami pamatyti apie 30 nuolatinių projektų bei meninių instaliacijų.

 

Šiemet, vietoj ažūrinių arkų tunelio Turgaus gatvėje, pristatoma šviesų ir garso instaliacija „Metų laikai“ (nuo Teatro aikštės iki Tiltų g. sankryžos). Projektą sukūrė Romas Zaveckas kartu su Stasiu Jamantu ir bendrove „Miau muzika“.

Šiais metais Klaipėdos šviesų festivalyje dėmesys teikiamas Klaipėdos kūrėjams ir verslo bendruomenei. Anot organizatorių, visų jų dėka renginių programą papildė kelios dešimtys nuolatinių projektų.

Vaikštinėdami specialiu maršrutu Klaipėdos senamiestyje žiūrovai gali išvysti ant pastatų atgyjančius tapytojo Prano Domšaičio paveikslus, reprezentuojančius mėgstamiausias jo temas: Egiptą, Mažąją Lietuvą, Afriką ir kt.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre demonstruojamas unikalus Kristinos Buožytės ir Vitalijaus Žuko virtualios realybės projektas „Angelų takais“, kurį įkvėpė Lietuvos tapybos korifėjaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūriniai.

Pažintį su pasaulio dailės šedevrais dovanoja programa „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“. Specialiai festivaliui sukurtas videoprojektas „Europos dailės muziejus“ kviečia atrasti šimtmečius menantį kultūros lobyną.

Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto auklėtiniai pristato meninę instaliaciją „Senamiesčio vitražai“.

Instaliacija „Kieta dalelė“, kuri pagrįsta mokslininkų tyrimais ir sukurta bendradarbiaujant su elektrinius autobusus gaminančia įmone „Dancer“, kviečia susipažinti su miestų oro kokybės problematika.

Prie burlaivio „Meridianas“ veikia klaipėdiečio Rodiono Petrovo videoinstaliacija „Real Time“.

LCC tarptautinis universitetas kartu su partneriais kviečia susipažinti su Sirijos žmonėmis, šalies kultūra ir istorija, rodydami filmą „Sielvarto jūra. Vilties jūra“. Projektas visuomenei pristatomas „Viktorijos“ viešbučio erdvėse.

Šie ir daugybė kitų nuolatinių projektų žmones džiugins iki pat sekmadienio įvairiose miesto erdvėse.

Festivalio programoje – ir apie dešimt laikinų projektų. Penktadienio vakarą Teatro aikštėje startavo gražia tradicija tapusi šviečiančių gyvūnų eisena. Parado dalyviai – šventiškai papuošti keturkojai ir jų šeimininkai žygiavo Dangės krantine. Vakarą vainikavo karaliaus ir karalienės rinkimai. Projekto rengėjai – viešoji įstaiga „Linksmosios pėdutės“ ir Karolis Pronckus.

Šeštadienį 19 val. vyks ir šeimų eisena (startas – Šiauriniame rage, finišas – Dienovidžio skvere). Tai – pirmą kartą organizuojamas projektas, kurio metu mamos, tėčiai ir vaikai raginami pasipuošti šviečiančiais atributais bei papuošti mažųjų vežimus. Eiseną organizuoja K. Pronckus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be komentarų

Be komentarų portretas
Geriausias pavyzdys - buvęs Baltijos kinoteatras, daugiau nėra ko bekalbeti ir komentuoti apie senamiestį- nušiurusį,apgriuvusi ir žalia skaraiste apgaubtą. Kiek metų dar stovės, ir kas suinteresuotas, neįgalintys veikėjai....o kur dar duobė aptverta tvora Aukštosios gatves gale, Daržų gatveje duobes, varles kvarkia jau keli metai....

to nuomonė

to nuomonė portretas
svečiui rodyk privačių namų kvartalus,kur žmonės moka ir nori tvarkytis.Visas senamiestis privatizuotas ir ne meras turi privačias valdas tvarkyti.

nuomone.

nuomone. portretas
Labai prasmingos ir grazios sventes Uostamiestyje . Gaila to nepasakysi apie miesta , tiesiog GEDA Tiltu 1 - Miesto Herbas pasleptas po skuduro skiaute, Tiltu 3 namas su praejimu ,- BALKONAS is gatves puses krentantis tinkas VISAS SENAMIESTIS apgriuves - nedazytas . Pora turistu rode i balkona - fotografavo ir juokesi is netvarkos. Galvojam apie DIDINGUS DARBUS , o baigia miestas APKERPETI.! Ka rodyti sveciui ?
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių