Quantcast

„Kasdien“: jaunojo klaipėdiečio fotografo debiutas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Nišinėje galerijoje vasario 9 d. 17.30 val. bus atidaryta Alekso Jukumo fotoparoda „Kasdien“.

Tai – debiutinė jauno autoriaus personalinė paroda, pristatanti pirmąjį jo fotografijų ciklą, sukurtą 2021–2022 m. Fotografijose – vizualūs pastebėjimai, ištraukti iš įprastos gyvenimo tėkmės gimtajame mieste Klaipėdoje, taip pat – Vilniuje, neseniai vykusių kelionių į Veneciją, Romą, Florenciją, Amsterdamą momentai ir kt. Visi parodos kūriniai – autoriniai atspaudai, spausdinti analoginėje fotolaboratorijoje.

A. Jukumą itin domina gatvės fotografija (Street photography) ir lemiamo momento koncepcija, kuri nurodo, kad vienoje fotografijoje įmanoma užfiksuoti visą fotografuojamo objekto ar įvykio esmę. Todėl daugiausia parodos darbų – ne išlaukti kadrai, o akimis sunkiai pagaunamos akimirkos. Tai – tarsi užslėptoji gyvenimo pusė, išryškinama tam, kad rutinai suteiktų daugiau spalvų. A. Jukumo paroda veiks iki balandžio 8 d.

A. Jukumas (gim. 2004 m.) – klaipėdietis, Vytauto Didžiojo gimnazijos dvyliktokas. Fotografuoja nuo 2020 m. Domisi analogine fotografija. Dažniausiai renkasi juostinį fotoaparatą, mokosi spausdinti fotografijas analoginiu būdu. Ateityje planuoja rinktis fotografijos medijos studijas. Šiuo metu konsultuojasi su klaipėdiečiais fotomenininkais Artūru Šeštoku, Remigijumi Treigiu ir Gediminu Juška, bendrauja su Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ fotografijos galerija ir jos vadovu Juozu Petkevičiumi. Fotografuoja muzikinius renginius. Kartu su kitais fotografais rengia tinklaraštį apie lietuvišką muziką (instagrame@mosh_pitas), viešina savo fotografijas instagramo paskyroje (instagrame@jaukumo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių