Quantcast

Kalėdiniai renginiai uostamiestyje džiugins širdis

Savaitgalį uostamiestyje bus gausu šventinių ir labdaros renginių, į kuriuos kviečiami visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai.

Suvienijo kalėdinės melodijos

Tikromis Kalėdomis Klaipėdoje pakvipo jau penktadienio vakarą.

Gyventojai rinkosi į jaukų pasibuvimą-koncertą "Tikroji Kalėdų istorija" buvusioje Šv. Jono bažnyčios aikštėje pasiklausyti gražiausių kalėdinių melodijų.

Giesmes giedojo Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis "Adoremus" (vadovė Renata Kreimerė).

Renginys, telkiantis bendruomenę po menamais prarastos uostamiesčio bažnyčios skliautais, ne pirmus metus vyksta klaipėdiečio verslininko Algirdo Aušros iniciatyva.

Dar vienas kalėdinių koncertų partneris – Klaipėdos evangelikų liuteronų parapija, kuri miestiečius vaišino karštais gėrimais ir parapijos moterų keptais gardėsiais, kviesdama savo auka prisidėti prie buvusios Šv. Jono bažnyčios atstatymo.

Į susitikimą atskubėję žmonės turėjo galimybę pasigrožėti istorinėmis nuotraukomis, menančiomis šios vietos didybę, ir išvysti bažnyčios ateities viziją, taip pat dar kartą apžiūrėti buvusioje Šv. Jono bažnyčios aikštėje esančią menininkės Aidos Raimondos Pečeliūnienės ekspoziciją "Pražuvusi Klaipėda".

Šis projektas kalėdiniu metu papildytas nauja mizanscena – šalia bažnyčios maketo atsirado vokiškos kultūros kraštams būdinga prakartėlė.

Šiltas kalėdinis koncertas penktadienio vakarą choro "Cantare" iniciatyva vyko ir I. Simonaitytės bibliotekos Kalėdų eglučių kiemelyje (choro vadovas Artūras Dambrauskas, chormeisteris ir dirigentas Ramūnas Baršauskas).

Vaišins žuviene ir koše

Prie eglutės šį savaitgalį kviečia ir kitos gerumo iniciatyvos.

Šeštadienį nuo 12 val. Teatro aikštėje Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Karinės jūrų pajėgos rengia tradicinį prieškalėdinį susibūrimą.

Renginyje visi apsilankiusieji nemokamai galės pasivaišinti Karinių jūrų pajėgų logistikos tarnybos paruošta žuviene, gardžia kareiviška koše su mėsa ir karšta arbata.

Kaip pasakojo Karinių jūrų pajėgų civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus vyresnysis specialistas seržantas Audrius Vitkauskas, iš viso bus išdalyta per pusė tūkstančio porcijų žuvienės, košės ir arbatos, o likęs maistas nuvežtas į Klaipėdos nakvynės namus.

Priklausomai nuo oro, kasmet į Teatro aikštę susirenka šeimos su mažais vaikais, vyresnio amžiaus klaipėdiečiai.

Laukiama ir Klaipėdos įgulos kapeliono komandoro leitenanto Remigijaus Monstvilo, kuris prieš pradedant dalyti maistą jį pašventins.

Bėgs dėl vargstančių senukų

Sekmadienį 13 val. senamiesčio gatvėse startuos jau septintasis labdaringas kalėdinis gerosios žvaigždės bėgimas "Padovanok senjorams Kalėdas", organizuojamas Lietuvos verslo kolegijos.

Surinktos lėšos atiteks maltiečiams, globojantiems savimi negalinčius pasirūpinti senolius.

Dalyviai kviečiami pasipuošti šventiškai, turėti kokį nors raudoną akcentą.

Starto ir registracijos (nuo 11 val.) vieta – Turgaus g. 21.

Susirinkusiųjų lauks Kalėdų Senelis, šventinė muzika, karšta arbata, o greičiausi ir originaliausiai apsirengę bėgikai bus apdovanoti partnerių įsteigtais prizais. Starto mokestis – pagal galimybes.

Pasak Lietuvos verslo kolegijos Rekreacijos ir turizmo katedros vedėjos Genovaitės Avižonienės, dalyviai turės įveikti 2 019 žingsnių, tai yra apie pusantro kilometro trasą Klaipėdos senamiesčiu.

Planuojama, kad bėgimas sutrauks apie 200 geros valios, įvairaus amžiaus žmonių.

Organizatoriai ragina bėgikus atvykti su vaikais ir augintiniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galėjote parašyti

Galėjote parašyti portretas
kokie bus renginiai visą kalėdinį periodą.Dabar informavot tik kas vyks per dvi dienas ir tai tik kvailystes.

Anonimas

Anonimas portretas
bėgioti tik ir temokate
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių