Quantcast

„Jukebox Champions”: elektroninio orkestro spektaklis

  • Teksto dydis:

Šiuolaikinės muzikos sroves į pajūrį traukiantis kultūros klubas „Kaštonas” rytoj 22 val. pakvies į neįprastą vakarą su „Jukebox Champions” iš Prancūzijos. Hiphopo, reggae bei funk muzikos ritmus ir melodijas maišantis duetas surengs pasirodymą, kuriame vietoje gyvų instrumentalistų jam talkins aibė ritmo mašinų ir savadarbių elektroninių instrumentų.

Dviejų muzikantų – brito Fade ir prancūzo Blanka – projektas „Jukebox Champions” Klaipėdoje pirmąsyk buvo pristatytas 2013-ųjų pradžioje. Pernai „Kaštone“ jie surengė vienintelį pasirodymą šalyje, po kurio visi liko susižavėję grupės energija bei riebiu šiuolaikinės ir senosios hiphopo mokyklos plakiniu.

Muzikinėje virtuvėje abu atlikėjai sukosi dar iki „Jukebox Champions” atsiradimo: Fade didžėjavo ir kūrė kolektyve „A.S.M” (A State of Mind), bendradarbiavusiame su „Wax Tailor”, o Blade dėliojo ritmus su „La Fine Equipe” nariais. Kolektyvas ėmė kilti populiarumo laiptais po to, kai žinomas šiuolaikinės kultūros žurnalas „Vice” pamatė jo meistriškumo vaizdo įrašą ir pakvietė dalyvauti konkurse.

Pernai spalį atlikėjai išleido debiutinį albumą „Don’t Rock The Jukebox”. Įrašinėdami šį darbą, jie į pagalbą pasikvietė žinomus skirtingiems žanrams atstovaujančius atlikėjus Akil The MC iš legendinio kolektyvo „Jurassic 5”, Raashan Ahmad iš „Crown City Rockers”, Afrika Baby Bam iš „Jungle Brothers” bei lotynų muzikos dainininką Kid Creole. Toks bendradarbių sąrašas tik dar labiau sutvirtino „Jukebox Champions” narių pozicijas tarptautinėje muzikos scenoje.

Kai dažnas šiuolaikinės muzikos atstovas per gyvus pasirodymus tiesiog susikūprina prie pulto, „Jukebox Champions” nariai stengiasi keisti šią pozą ir veiksmui suteikti daugiau gyvybės. Duetas sukuria tikrą muzikinį spektaklį, kuriame susilieja hiphopo, funk, soul, turntablism, reggae muzikos žanrai, o instrumentus keičia vos scenoje telpantys įvairiausi technologiniai įrenginiai.

„Buvo nuobodu nuolat stebėti mėgstamus didžėjus bei prodiuserius, per pasirodymus pasislepiančius už kompiuterių. Tad sumanėme sukurti šou, kuris labiau įtrauktų publiką, – viename interviu pasakojo Fade. – Atsukome visas keturias ritmo mašinas (angl. MPC samplers) į žmones, kad matytų kaip grojame. Taip pat prijungėme savos gamybos instrumentus bei įrenginius. Mūsų pasirodymai kupini energijos. Taip kur kas įdomiau koncertuoti.”



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių