Quantcast

Jubiliejinis Klaipėdos muzikinio teatro sezonas – su „Boni ir Klaidu“

  • Teksto dydis:

30-asis sezonas Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre prasidėjo stilinguoju Franko Wildhorno miuziklu „Boni ir Klaidas“. Penktadienio vakarą pasipuošusi minia gausiai rinkosi į spektaklį, jos gretose buvo galima pamatyti ir žinomų veidų.

Miuziklas „Boni ir Klaidas“ paremtas tikru nutikimu iš XX a. pradžios Amerikos. Didžiosios depresijos metais du niekam nežinomo mažo miestelio gyventojai Boni Parker ir Klaidas Berou tapo žymiausiais Vakarų Teksaso herojais ir teisėsaugos košmaru. Dviejų charizmatiškų plėšikų meilės istorija ir ją lydėjęs įtampos ir pavojaus kupinas gyvenimas ir yra šio spektaklio centre. Pagrindinius vaidmenis pirmajame naujo sezono spektaklyje atliko Vaidotas Baumila (Klaidas) ir Rasa Ulteravičiūtė (Boni).

Spektaklio premjera įvyko praėjusį pavasarį. Tai, kad juo pradedamas naujasis teatro sezonas, ištesi pažadą 30-ajame sezone šalia premjerų publikai parodyti ir didžiausią įspūdį palikusius bei geriausius žiūrovų ir kritikų atsiliepimus susižėrusius pastatymus.

Į naują sezoną Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras leidžiasi su šūkiu „Pažįstamas – naujas“. „Artėja teatro 30-asis jubiliejus, jo proga norėjosi pakviesti publiką susipažinti su teatru iš naujo – juk jo didžiulį kolektyvą sudaro daugybė žmonių su unikaliomis istorijomis, jas išgirdus teatrą galima atrasti naujai – netikėtomis briaunomis ir spalvomis“, – sakė teatro vadovas Jonas Sakalauskas. „Taip pat norime ir patys pažvelgti į save naujai, pamatyti, kokie esame ir kokiais galime būti. Norime parodyti, kad einame į naują startą, naują muzikinio teatro epochą, kurioje sieksime europinės kokybės“, – apibendrino vadovas.

Susirinkusieji į spektaklį turėjo progą pamatyti pirmuosius pokyčių ženklus – elegantiškai pasipuošęs žiūrovus aptarnaujantis personalas savo stilingais kostiumais išsiskyrė iš svečių minios. Personalo įvaizdį kūrė žinoma stilistė Asta Valentaitė, juodai baltus kostiumus puošia ir dizainerio Egidijaus Sidaro sukurti originalūs aksesuarai.

Pirmasis sezono spektaklis subūrė gausybę ištikimų muzikinio teatro lankytojų ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš už jos ribų. Svečių gretose buvo ir daug žymių veidų iš verslo, politikos, meno pasaulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

t.tiesa

t.tiesa portretas
tikrai, Klaipėdos teatruose daug gabių balsingų: dramoje, Masalskio, Pilies, etc. Muzikiniui reikėtų geriau pergalvoti savo pasirinkimus. sutinku su komentarais.

juk tiesa

juk tiesa portretas
Gaila, kad muzikiniame teatre nebėra muzikinių spektaklių. Tarp kitko, dramos teatro aktoriai geriau vaidintų tas pačias pjeses ir... neprasčiau padainuotų muzikinius intarpus. Klaipėdos Drama turi daug labai balsingų aktorių (visų kartų).

Vytautas

Vytautas portretas
Muzikinis teatras,-turetu buti kalbama apie muzika,bet cia kalbama apie teatrine pjese(kaip kazkas pastebejo abejotinos menines vertes)su muzikiniais intarpais,Valentaite,aktorinis meistriskumas.Ir isvis,ar cia dalyvauja orkestras,ar muzikiniame fone artikuliuoja Baumila?Greito maisto restoranas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių