Quantcast

„Jauno teatro dienų“ dalyviai – pakeliui į Klaipėdą

Balandžio 7–12 dienomis, šylant orams, Klaipėdos jaunimo teatras kvies visus klaipėdiečius ir miesto svečius užsukti į Kultūros fabriką bei erdves gryname ore, kur vyks septintasis tarptautinis festivalis „Jauno teatro dienos”. Publika galės stebėti kūrybines dirbtuves bei trumpų spektaklių pristatymus.

Festivalis tampa ne tik uostamiesčio ir Lietuvos kūrėjų bei teatro mėgėjų tradicija. Jis kasmet pritraukia vis daugiau kūrėjų iš užsienio. Šiemet organizatoriai sulaukė daugiau nei 80 dalyvių paraiškų ne tik iš Europos, bet ir iš tokių šalių kaip Kuba, Meksika, Čilė, Nepalas, Indonezija, Tanzanija.

Renginį organizuojančius aktorius nustebino didžiulis dalyvių noras išbandyti save ir kūrybinių dirbtuvių metu per trumpą laiką parengti trumpametražį spektaklį: „Kitose šalyse yra tiek daug kūrybingų žmonių, kurie domisi tokiu darbo principu, kurį siūlome savo organizuojamame festivalyje, kai per tam tikrą laikotarpį su visiškai nepažįstamais žmonėmis turi sukurti bendrą produktą, pasirodymą“, – kalbėjo festivalio „Jauno teatro dienos“ organizatorė Justina Burakaitė. Aktorė džiaugėsi, kad užsienio šalių dalyviai labai domisi šia idėja ir nori save taip išbandyti: „Visi ieško tarptautinių ryšių ir bendradarbiavimo. O visa tai ir atitinka mūsų festivalio idėją – skatinti bendravimą tarp įvairių kultūrų kūrėjų.“

Festivalis „Jauno teatro dienos“ Klaipėdoje prasidės balandžio 7-ąją ir truks šešias dienas. Lietuvos ir užsienio aktoriai, režisieriai, dramaturgai, scenografai, teatro kritikai bei kino kūrėjai vėl susiburs bendram tikslui – stereotipus ir kultūrines sienas griaunančiai kūrybai. Per keturias festivalio kūrybinių dirbtuvių dienas visi dalyviai dirbs grupėse ir sukurs pasirodymus, kuriuos pristatys viešai. Viena grupė dirbs dvi dienas ir antrosios dienos vakarą parengtas bendras darbas bus pristatomas viešai. Trečią dieną burtų keliu vėl bus formuojama kita grupė.

Taip pat trečius metus iš eilės prie festivalio „Jauno teatro dienos“ prisijungs ir kino režisieriai, kurie viso renginio metu filmuos kūrybines dirbtuves, pristatomus pasirodymus bei aptarimus. Iš filmuotos medžiagos bus kuriami trumpi vaizdo klipai, kurių peržiūra vyks paskutinę festivalio dieną.

Balandžio 12-ąją festivalį vainikuos kūrybinių dirbtuvių ir visos festivalio veiklos aptarimas, kuriame dalyvaus ir savo nuomonę išreikš teatro bei kino dirbtuvių dalyviai, festivalyje dalyvavę ar jį stebėję teatrologai ir lektoriai bei festivalio „Jauno teatro dienos“ žiūrovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių