Quantcast

„Jauno teatro dienos“ atšventė penktąjį gimtadienį

Kovo mėnesį Klaipėdoje jau 5-ąjį gimtadienį šventė festivalio „Jauno teatro dienos“ dalyviai. Festivalį organizuoja dabartiniai Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai, paskatinti savo mokytojo Valentino Masalskio.

Jų dėka kiekvieną pavasarį Klaipėdoje susirenka jauni, skirtingų sričių teatro profesionalai, kad vieną savaitę galėtų susipažinti tarpusavyje, vieni su kitais padirbėti, apsimainyti idėjomis, pamatyti  vieni kitų darbo principus ir visi kartu ką nors sukurtų.

Vienas festivalio tikslų – kad tokios jaunųjų tarpusavio pažintys virstų naujais darbais. Taip po pernykščio metų festivalio Klaipėdos jaunimo teatre su aktoriais pradėjo dirbti režisieriai Jonas Tertelis ir Gildas Aleksa.

Siekiant pagyvinti Klaipėdos kultūrinį gyvenimą, „Jauno teatro dienų“ metu pristatomi ir kitų jaunų režisierių darbai. Šiemet klaipėdiečiai galėjo pamatyti Olgos Lapinos „Bėgiką“, Pauliaus Markevičiaus „Dvi su puse minutės“, Karolio Vilko „Vaikystę“ ir kitus, o mažiesiems teatro mėgėjams buvo parodytas Šarūno Datenio spektaklis „Čia buvo, čia nėra“.

Į Klaipėdą atvykusieji festivalio dalyviai galėjo susipažinti ir su miesto apylinkėmis: rytinių pusryčių metu važiavo prie jūros, lankė parodas, vietines kavines. Tai ypač pradžiugino tuos, kurie į Klaipėda atvažiuoja retai ir šio miesto nelabai pažįsta.

Keturias festivalio dienas Švyturio arenos II aukšte vyko kūrybinės dirbtuvės, kuriose šešios režisierių, aktorių, scenografų ir teatrologų grupės kasdien statė po prancūzų dramaturgo Joëlio Pommerat pjesės fragmentą.

Kaip sakė teatrologas Andrius Jevsejevas, mes patys nesuvokiame, kad šie pasirodymai, šie mažučiai spektakliai yra vertingi. Anot jo, šiuolaikiniame teatre iš tokių dalykų kuriami koliažai, įdomiausi režisieriai panašiu principu kuria savo spektaklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių