Quantcast

Jau prabilo apie „Europiadą“ Klaipėdoje: kokie iššūkiai laukia?

Liepą Klaipėdą kelioms dienoms užplūsti turėsiantis tarptautinis folkloro festivalis "Europiada" jau kelia rūpesčių organizatoriams – laikas pradėti ruoštis nemenkam iššūkiui.

Vakar jo vietos organizacinio komiteto nariai bendravo pirmą kartą. Pasikalbėjimas vyko prie kompiuterių ekranų, kol kas epidemiologinė situacija verčia atsisakyti gyvų pokalbių.

Kaip jau buvo sutarta prieš porą metų, festivalio rengimo naštą prisiims viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės".

Jau pats laikas ne tik kalbėti, tartis, bet ir imtis darbų. Pusmetis labai greitai prabėgs.

"Jau pats laikas ne tik kalbėti, tartis, bet ir imtis darbų. Pusmetis labai greitai prabėgs. Juo labiau kad dar neturėjome progos susipažinti su naująja "Klaipėdos švenčių" vadove Egle Šulske, – apie pasitarimą kalbėjo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

2019 m. gauta žinia, kad Klaipėda antrą kartą gavo teisę priimti "Europiados" dalyvius. Uostamiesčio pastangas surengti šį miestui džiaugsmo atnešantį renginį festivalio komitetas įvertino labai gerai.

Pandemija atitolino šiuos planus porai metų, bet Klaipėda iš festivalio grafiko nebus išbraukta, Europos šalių pasiuntiniai mūsų miestą sudrebins liepos 13–17 d.

Jau dabar žinoma, kad mokyklose, kur apgyvendinama didesnioji svečių dalis, reikės paruošti apie 20 proc. nakvynės vietų daugiau,  nei buvo numatyta. To reikės ir dėl pandemijos reikalavimų.

Nauji iššūkiai laukia ir savanorių – daliai jų teks tikrinti atvykstančiųjų žaliuosius pasus – mūsų galimybių pasų analogus bei testų pažymas.

Tai, kad toks prestižinis, didelės apimties festivalis grįžta į mūsų miestą, Klaipėdai yra didžiulis įvertinimas.

Klaipėdiečiai jau žino, kad festivalio atidarymo ir pabaigos renginiai, komiteto pageidavimu, turės vykti Vasaros estradoje. Tai reiškia, kad reikės pasirūpinti kosmetiniu jos remontu – nudažyti suolus, patikrinti, ar visi jie tinkami sėdėti.

Festivalis Klaipėdoje pirmą kartą vyko 2009 m. Įgyta patirtis dar neišblėso.

"Tai, kad toks prestižinis, didelės apimties festivalis grįžta į mūsų miestą, Klaipėdai yra didžiulis įvertinimas. Turime padaryti viską, kad svečiai ir šįkart išsivežtų pačius geriausius įspūdžius. Tikimės, kad anksčiau planus sugriovęs virusas šiemet neiškrės kokių nors netikėtumų", – kalbėjo A.Dirgėlienė.

Didžiąją finansinės festivalio rengimo naštos dalį padengs organizacinis komitetas, mat dalyviai moka nemenką mokestį. Dar apie 400 tūkst. eurų turės rasti miestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikulinas

Nikulinas portretas
Puota maro metu. Kažkam vėl pinigai byrės .Klaipėda per daug jų turi?

Matėm naujametine

Matėm naujametine portretas
Mizerija Teatro aikštėje,tokie ir šie bus ....iššūkiai...

Pastebejimas

Pastebejimas portretas
Klaipėdos šventės "sunkią organizavimo naštą" apsiima daryti tada kai užuodžia gerus pinigus ir otkatus. Ir nereikia vaidinti vargšus ūbagus Savo komandoje turite įvairių "profesionalų" - vienas jūsų profesionaliai atlieka otkatinius finansus (pavarde visiems žinoma, tik laiko klausimas, kada bus paskelbta), kelios gerai rašo projektus, trečios "meninės dalies" organizatorės(vo čia jų Silpniausia dalis, turi organizuoti iš tų, kas davė tam ponui otkatu) iš eglutės šiemet matėsi. Kol bus jazzMENas, tol otkatai karaliaus Klaipėdos kultūroje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių