Quantcast

Į Šviesų festivalį kvies meilės savaitgalis

  • Teksto dydis:

Prieš savaitę startavęs Šviesų festivalis, vasario 14 ir 15 dienomis, kvies dar kartą atrasti šviečiančią Klaipėdą. Dvi ateinančio savaitgalio dienos nestokos inovatyvių projektų, idėjų ir staigmenų. Naujos vaizdo projekcijos, iliuminacijos šviesomis ir lazerių šou kurs meilės istorijas artimui ir tėvynei.

Prieš savaitę startavęs Šviesų festivalis, vasario 14 ir 15 dienomis, kvies dar kartą atrasti šviečiančią Klaipėdą. Dvi ateinančio savaitgalio dienos nestokos inovatyvių projektų, idėjų ir staigmenų. Naujos vaizdo projekcijos, iliuminacijos šviesomis ir lazerių šou kurs meilės istorijas artimui ir tėvynei.

Sveikinimai miestui ir artimui

Antrąjį Šviesų festivalio savaitgalį, klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus pakviesti pasakoti savas meilės istorijas. Pagrindinis meilės savaitgalio projektas vyks ant Klaipėdos muzikinio teatro, kur ant pastato bokšto bus rodomos klaipėdiečių ir miesto svečių sveikinimai. Vasario 14-ąją festivalio dalyviai bus pakviesti išpažinti meilę savo artimui, o vasario 15-ąją pasveikinti savo tėvynę.

„Meilės eiles bus galima rašyti dviem būdais. Jau dabar raginame klaipėdiečius skelbti savo sveikinimus socialinio tinklo „Facebook“ Jūros šventės paskyroje, o telefoninėmis žinutėmis kviesime sveikinti vasario 14 ir 15 dieną. Šeštadienį ant bokšto bus rodomi iš anksto gauti sveikinimai. Todėl jei savo sveikinimą parašysite jau būdami Atgimimo aikštėje, būkite kantrūs jos laukdami ant teatro fasado“, - sakė „Klaipėdos šventės“ projektų koordinatorė Živilė Putnienė.

Telefonu trumpąsias žinutes bus galima rašyti numeriu 1670, įrašius žodį KLAIPEDA ir savo tekstą. Žinučių kaina - pagal turimo ryšio operatoriaus galiojančius tarifus. Norintys sveikinimus parašyti Jūros šventės „Facebook“ paskyroje, galės pasinaudoti nemokamu bevieliu internetu, kurį Atgimimo aikštėje, dvi Šviesų festivalio dienas, suteiks telekomunikacijų bendrovė TEO. Visus rašančius meilės eiles, prisėsti kvies šviečianti meilės suoliukų alėja.

Dovana šviečiančiai Klaipėdai

Anot festivalio organizatorių, Šviesų festivalio startas pateikė malonių siurprizų.

„Festivalio žinia pasiekė ne tik daugelį klaipėdiečių, bet ir kitus Lietuvos miestus. Gaunamus sveikinimus su sėkmingu startu papildė ir viena išskirtinė vilniečių dovana. Sostinėje įsikūrusi įmonė „Blikas“ šį savaitgalį Klaipėdai padovanos turtingą lazerių ir pirotechnikos šou, kuris sekmadienio vakarą nušvies uostamiesčio dangų“, - sakė  „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys. 

Šviesos lazerių efektų šou - „Laisvės spalvos“ muzikos garsais ir lazeriais pasakos svarbiausių Lietuvos valstybingumo simbolių, Lietuvos laisvės istoriją.

„Esame įmonė, kuri suvokia, kad ne visada reikia prašyti. Būdami pakankamai suaugę ir turtingi savo patirtimi, galime kažką duoti, pasidalinti ir pasidžiaugti. Tai mūsų dovana Klaipėdai Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga“, - sakė įmonės „Blikas“ vadovas Gytis Lagunavičius.

Lazerių šou kvies vasario 15-ąją, sekmadienį, 19, 20 ir 21 valandomis, aikštėje prie „Meridiano“, adresu Kurpių g. 8.

Šviesos eitynės ir naktinės ekskursijos

Meilės savaitgalį pradės šviečiančios eitynės, kurios skleis muzikos garsus, neš gerą nuotaiką ir pagrindinę antrojo savaitgalio žinią – mylinti Klaipėda. Norinčius žygiuoti kartu su eitynių dalyviais, šventės organizatoriai ragina pasipuošti šviečiančiomis detalėmis, atsinešti prožektorių ar tamosoje matomų aksesuarų. Eitynės startuos nuo Klaipėdos turizmo ir informacijos centro (Turgaus g. 7), toliau keliaus Teatro, Žvejų, Pilies, Danės, Tiltų gatvėmis ir finišuos ten kur ir startavo. Eitynių pradžia 18 ir 20 valandomis.

Klaipėdos senamiesčio istorijas, ir šį savaitgalį kvies išgirsti dvi patyrusios gidės, kurios 19 ir 21 val. klaipėdiečių lauks Karlskronos aikštėje ir aikštėje prie „Meridiano“.

Atgis tiltai ir fontanai

Meilės savaitgalį šviesų pagalba atgis ir Klaipėdos tiltai bei Danės krantinės. Ties pastatu Žvejų g. 2, ant Pilies tilto sienos klaipėdiečių lauks „Klaipėdos laiko tiltų“ projekcija, kuri nukels į senosios Klaipėdos gatves ir akimirkas, leis sugretinti dabartį bei ištraukas iš praeities. Vasario 14-osios vakarą, nuo 18 val., ties Žvejų g. 2 esančiu pastatu nušvis ir mylinčios Lietuvos širdis, kurią žvakėmis sukurs Maltos ordino pagalbos tarnyba. 

Teatro aikštėje kvies šviesų ir garsų fontanas. Latvių sukurtas, tamsoje atgyjantis senamiesčio objektas, panardins į spalvų ir svajingų garsų muziką.

Vasario 14-ąją, aikštėje prie „Meridiano“, visus mylinčius kvies šviesų ir lazerių žaismas. Nuklysti toliau nuo šviečiančių tiltų ir vėl kvies Eduardo Balsio menų gimnazijos sukurtas „Šviečiantis dangus“, kuriuo grožėtis galima Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro meno kieme. Teatro aikštę ir šį savaitgalį puoš tik ypatingomis progomis įžiebiamos Dramos teatro fasado iliuminacijos.

Sušilti ir jaukiai praleisti Šviesų festivalio vakarą kvies senamiesčio kavinės, restoranai, kultūrinės įstaigos, kurios bus ryškesnės nei įpratai. Klaipėdiečių ir antrąjį festivalio savaitgalį galės aplankyti atgimusio burlaivio „Meridianas“ denį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių