Quantcast

Į senamiestį sugrįžta interaktyvi bibliotekos palapinė (programa)

  • Teksto dydis:

Liepos 11–15 dienomis nuo 11 iki 19 val. į Karlskronos aikštę prie Danės krantinės vėl sugrįžta Interaktyvi bibliotekos palapinė, kviečianti jaukiai pailsėti, paskaityti knygą ar žurnalą, susitikti su įdomiais žmonėmis, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, žaidimuose, išbandyti ateities technologijas ir kitus užsiėmimus.

Kartu su kitomis kultūros bei meno įstaigomis ir organizacijomis biblioteka sukurs kultūrinę–edukacinę laisvalaikio zoną po atviru dangumi MAŽIEMS IR DIDELIEMS. Kiekvieną rytą nuo 11 val. klaipėdiečių ir miesto svečių lauks mankšta ir kūno analizės bei fizinio pajėgumo testai, spauda ir karšta kava, o vakarais krantinę užtvindys įvairių stilių muzika. Kasdien naujos akcijos, konkursai, viktorinos ir rėmėjų dovanos.

Liepos 11 d.

11−12.30 val. Rytinė mankšta, kūno analizės ir fizinio pajėgumo testai (Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras). Spauda. Šešios kavos rūšys ir pokalbis apie kavą su Kavos architektais „Kas, kodėl ir kaip?“. Ateidami atsineškite didelį šaukštą.

12.30−15 val. Tapyba ant vandens (EBRU). Edukacinis-terapinis užsiėmimas šeimoms, kurio metu unikalia piešimo metodika susikursite nuostabų piešinį (kūrybos studija „Sielos simfonija“).

15−17 val. Edukacinis užsiėmimas suaugusiems „NĖRIMO AKADEMIJA“. Nersime stilingas vasariškas rankines ir krepšelius iš virvelių (mokytoja Asta Viršilienė ir Rita Pelutytė-Žlabienė).

16.30−17.30 val. Gigantiškų muilo burbulų šventė – dideliems ir visai mažiems. Pasikinkę vėją ir gerą nuotaiką, paleisime į miesto gatves ilgus kaip gyvates ir didelius kaip namai burbulus.

17.30−19 val. Koncertuoja jaunatviška energija trykštanti grupė „TRIBE“. Ji privers jus mąstyti pozityviai, o atliekami skirtingų stilių kūriniai atitiks kiekvieno muzikinį skonį.

Savaitės akcija STOP – KNYGA. Atnešk ir pasidalink tau nereikalinga (-omis) knyga (-omis), dalyvauk loterijoje ir laimėk vertingą prizą iš autentiškų vazų galerijos „Amfora“ (finalas – liepos 15 d. baigiamojo renginio metu).

Liepos 12 d.

11−12 val. Rytinė mankšta, kūno analizės ir fizinio pajėgumo testai (Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras). Šviežia spauda ir kvapni kava.

11−17 val. Edukacinis užsiėmimas suaugusiems „PAŽADINK SAVYJE DAILININKĄ!“. Naudodami skirtingas technikas bei priemones, kursime eskizus ir  tapybos darbus (mokytojas, dailininkas Tadas Dromantas). Originaliausio kūrinio autoriui – aromaterapijos namų „KAP KAP“ dovanų kuponas.

12−15 val. Išmanioji edukacija šeimoms „SAVĘS PAIEŠKOS ŽVAIGŽDYNUOSE“. Naudodamiesi planšetėmis, keliausime po Visatą, pažinsime Zodiako ženklus ir susikursime šviečiantį savo žvaigždyną (LDM Laikrodžių muziejaus edukatorės)!

15−17 val. Edukacinė popietė šeimoms „SULĖKIME SKAITYTI IR PRAMOGAUTI“.

Paroda „Šimtas reikšmingiausių knygų vaikams“; žaidimas „Pabėgę knygų personažai“ (prizas – sportinis krepšys); skirtukų mylimiausiai knygai dekoravimas; viktorina. Susitikimas su vaikų rašytoja Nijole Kepeniene. Visi susirinkusieji galės pasipuošti knygų personažų grimu ir laikinomis tatuiruotėmis.

15−16 val. Susitikimas su buvusiais gyvūnų globos namų „Linksmosios pėdutės“ augintiniais ir jų šeimininkais (savanoriais).

17.30−19 val. Koncertuoja įspūdingą muziką ir gerą nuotaiką garantuojanti Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro grupė „NEVALYK LENTOS“ (vad. Ringaudas Stoškus).

Dienos loterija šeimai: vaikų viktorinos dalyviai burtų keliu bus apdovanoti žurnalo „Lututė“ prenumerata; tėveliams, pasiūliusiems originaliausią idėją, skatinančią vaikus skaityti – dovana-kvietimas į kavinę „Pauzė“.

Liepos 13 d.

11−12 val. Rytinė mankšta, kūno analizės ir fizinio pajėgumo testai (Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras). Šviežia spauda ir kvapni kava.

12−14 val. Puodeliavimas su menininke Nomeda Marčėnaite. Jeigu Jūsų puodelis baltas ir švarus, atsineškite ir kartu dekoruosime jį. Neturite – padovanosime.

14−15 val. Edukacinis užsiėmimas 6-9 metų vaikams „PASISLĖPUSIOS RAIDĖS“. Nukeliavę į H. Matulionytės knygą „Stebuklingasis raidynas“, žaisime pasaką. Aktyviausiems – prizai.

15−17 val. Meninė edukacija šeimoms „SMĖLIO MANDALA“. Kursime mandalas pagal savo emocijas, nuotaiką ir parsinešime nuostabų prisiminimą namo (kūrybos studija „Sielos simfonija“).

18−19 val. Poezijos, muzikos ir literatūros vakaras „KASDIENIŲ ŠVENČIŲ PARADUOSE“. Svečiuose: poetas, filosofas, prozininkas ir eseistas Liutauras Degėsys; atlikėjas  Giedrius Vaškys. Juos kalbins Birutė Skaisgirienė.

Dienos kryžiažodis „Skaitau – mąstau“ – teisingai išspręsk ir loterijos būdu laimėk leidyklos „Druka“ išleistas knygas.

Liepos 14 d.

11−12 val. Rytinė mankšta, kūno analizės ir fizinio pajėgumo testai (Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras). Šviežia spauda ir kvapni kava.

11.30–13 val. „MIESTAS PRIE BALTIJOS KRANTO“ – poezijos skaitymų ir muzikos garsų mozaika. Esate sukūrę eilių apie Klaipėdą? Ateikite ir pasidalinkite! Koncertuos vokalinis ansamblis „Savi“ (vad. Kristina Buslajeva).

13.30−17 val. Kūrybinės lėlių dirbtuvėlės šeimoms „IŠ ŠAKELIŲ IR ŠIAUDŲ“. Fantazuodami ir žaisdami, gaminsime teatrines lėles. Visi kartu kursime pasaką ir ją vaidinsime (šeimos teatras „Lino lėlės“).

18−19 val. Koncertuoja grupė „SOUND BITE“ (Klaipėda). Pop/Jazz/Funk/Disco stiliaus muzika.

Dienos kryžiažodis „Biblioteka – mano erdvė“ – teisingai išspręsk ir loterijos būdu laimėk dovaną iš interjero salono „Dubingiai. Stiliaus artelė“.

Liepos 15 d.

11−12 val. Temperamentingas rytas su flamenko, kava ir spauda. Kviečiame pasigrožėti šokiu bei sudalyvauti atviroje flamenko pamokoje (Beatos Molytės šokio namai). Aktyviausiems – prizai – šokolado restorano „AJ šokoladas“ dovanų kuponai.

12−14 val. „KNYGA + MĖGINTUVĖLIO LABORATORIJA“. Linksmieji eksperimentai su dr. Renata Česūniene: burbulų bokštai, ugnies laikymas rankose ir kiti netikėtumai. Edukacijų pradžia: 12.00, 12.40, 13.20 val.

14.30−17 val. TECHNOLOGIJŲ SALA: pažintis su 3D technologijomis, virtualia ir papildyta realybe, dronais. „LEGO Education“ dirbtuvės su „Robotikos akademija“, mini varžybos. Geriausiems – prizai.

17.30−19 val. Baigiamasis renginys. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atlikėjų pasirodymas. Savaitės akcijos STOP – KNYGA finalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių