Quantcast

I. Kanto ir T. Manno pėdsakais

  • Teksto dydis:

Šiandien 18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) bus apžvelgiamas leidinys – kelionių vadovas „Dvi dienos su genius loci. Immanuelio Kanto ir Thomo Manno pėdsakais“.

Tai jau paskutiniosios knygos pretendentės, dalyvaujančios konkurse „Klaipėdos knyga 2022“, pristatymas.

Renginyje dalyvaus leidinio sudarytojos dr. Lina Motuzienė ir doc. dr. Nijolė Strakauskaitė. Klasikinės muzikos kūrinius atliks Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos mokinys Arnas Toliušis.

Leidinys išleistas keturiomis kalbomis. Sekant jo turiniu, galima įdomiai pakeliauti dviejų žymių, ryškių asmenybių takais.

Vieno žymiausių klasikinės vokiečių filosofijos atstovų I. Kanto gyvenimas turi daugybę europietiškų sąsajų, kaip ir jo filosofijos europietiška prigimtis, kuri aktuali įvairiose Europos šalyse iki šiol.

I. Kanto geneologija veda į XVII a. Prūsijos uostą Klaipėdą, kur anuomet gyveno jo protėviai; pats filosofas gimė Karaliaučiuje – šiais metais balandžio 22 d. minimos 299-osios gimimo metinės.

Europos kultūrai didelę vertę turi ir Nobelio premijos laureato rašytojo T. Manno kūryba. Pasaulinę šlovę lėmė pirmasis romanas „Budenbrokai“, už kurį T. Mannui 1929 m. buvo suteikta Nobelio literatūros premija.

Būtent šiais metais T. Manno vardas siejamas ir su Nida, nes po trumpo apsilankymo buvo nuspręsta čia pasistatyti vasarnamį.

Biblioteka kviečia dalyvauti renginyje ir už patinkančias knygas balsuoti svetainėje www.biblioteka.lt/balsavimas arba Klaipėdos bibliotekose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių