Quantcast

Giruliuose – A. Jasenkos kūrybos vakaras

  • Teksto dydis:

Liepos 1 d. 17.30 val. Girulių bibliotekoje (Šlaito g. 10 A) vyks kompozitoriaus, tapytojo, režisieriaus, kultūros sostinės „Kaunas 2022“ ambasadoriaus Antano Jasenkos kūrybos vakaras ir personalinės tapybos parodos „Surfaces“ / „Paviršiai“ atidarymas. Vakarą iliustruos A.Jasenkos atliekama muzika.

A.Jasenka yra žinomas kompozitorius ne tik Lietuvoje tiek akademinės šiuolaikinės muzikos kompozitorių bendruomenėje, tiek eksperimentinės muzikos scenoje. Nuo 2008 m. A.Jasenka yra elektroninės muzikos atlikėjų kolektyvo „Diissc Orchestra“ narys. 2010–2015 m. dirbo didžiausio Baltijos šalyse elektroninės muzikos festivalio „Jauna muzika“ meno vadovu. Dailės pasaulyje A.Jasenka žinomas kaip labai įdomus ir gilus tapytojas, surengęs ne vieną personalinę tapybos parodą Lietuvoje ir užsienyje. Ši liepos 1-ąją Giruliuose bus jau devintoji. Parodą pristatys ir pokalbį su kūrėju megs dailėtyrininkė, doc. dr. Dalia Karatajienė.

Surfaces (paviršiai) – erdvėlaikio sritis, apribota sisteminių įvykių. Tai riba, skirianti geometrinį kūną, mintį, sąvoką nuo išorės, nuo išorės poveikio bet kuria kryptimi... Mano abstrakcijos tiek muzikoje, tiek tapyboje dažnu atveju yra susietos su erdvės ir laiko neigimu, kai erdvėje dingsta laikas, o laike erdvė“, – apie savo kūrybą sakė A.Jasenka.

Jo tapybos paroda Girulių bibliotekoje bus eksponuojama iki liepos 30 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių