Quantcast

Garbinga premija – poetei D. Molytei-Lukauskienei

Ketvirtadienį svarbiausia Klaipėdos krašto – Ievos Simonaitytės literatūrinė premija įteikta Daivai Molytei-Lukauskienei. Poetė tapo 28-ąja garbingo apdovanojimo laureate.

4 tūkst. litų vertės premija komisijos sprendimu autorei skirta už 2012 metais išleistoje knygoje „Baltojo kiro giesmynai“ pavaizduotus jautraus ir įdėmaus žmogaus išgyvenimus, įgijusius savitų Klaipėdos krašto vaizdų ir spalvų.

Premiją skyrę komisijos nariai ir literatūros kritikai D.Molytę-Lukauskienę vertina ne tik už savitą kūrybą, bet ir už dailininkės talentą, nuostabų lietuvių liaudies dainų atlikimą bei aktyvų dalyvavimą kultūriniame gyvenime.

Apdovanojimą nugalėtojai įteikė I. Simonaitytės literatūrinės premijos mecenatas, bendrovės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas. „Kol kas atiduodu tik diplomą, o pinigai jau pervesti į jūsų sąskaitą“, – šmaikštavo R.Cibauskas, pridurdamas, kad poetei linki didžiulės kūrybinės sėkmės.

Jo teigimu, Lietuvai labai reikalingi tokie žmonės, o menininkės sėkmė – puikus įrodymas, kad ir Klaipėdoje galima realizuoti save bei daug pasiekti.

Premiją gavusi Daivai Molytė-Lukauskienė džiaugėsi, jog 20 metų pragyvenusi pajūryje bei pakeliavusi po pasaulį Klaipėdos krašto grožį galėjo sudėti į knygą, kuri buvo įvertinta garbingu apdovanojimu.

„Premija – tik paskatinimas. Dabar manęs laukia nauji iššūkiai ir siekiai. Šventės praeina ir lieka kasdienybė. Rašytojo darbas nėra paprastas: mes neturime aiškių darbo valandų, be to, esame atsakingi už kūrybą, kuria dalijamės su žmonėmis“, – kalbėjo autorė.

Šiais metais į premiją pretendavo Alfonso Jono Navicko, Eglės Gudonytės, Rolando Rastausko kūriniai ir bendra Žydrūno Naujoko bei Adelės Žičkuvienės knyga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių