Quantcast

Festivalyje „Klaipėdos muzikos pavasaris“ – muzikinė pasaka „Trimito skrydis“

  • Teksto dydis:

Festivalį „Klaipėdos muzikos pavasaris“ balandžio 7 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje pratęs Valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ (vad. Antanas Kučinskas) edukacinė muzikinė pasaka visai šeimai „Trimito skrydis“.

Ja jaunieji klausytojai bus supažindinti su pasaulio muzika. Salė virs lėktuvu, o publika – jo keleiviais.

„Šiame spektaklyje norime parodyti, kokia spalvinga, įvairialypė ir plati yra pasaulinės muzikos paletė, – sakė jo režisierė Birutė Mar. – Dar prieš spektaklį veiksmas primena keleivių įlaipinimą į lėktuvą: veikia patikros postas, kabo užrašas „Trimito oro linijos“, tikrinami keleivių bilietai, prie durų sukiojasi stiuardesės... Žiūrovams renkantis, pasigirsta garso įrašai, kokius įprastai girdime tik oro uostuose: „Dėmesio, dėmesio, keleivį Mr..., skrendantį maršrutu „Trimito miestas–Madagaskaras“, prašome skubiai prieiti prie 18-ųjų vartų“ ir pan.“

Muzikinis „Trimito oro linijų“ lėktuvas drauge su spektaklio klausytojais pirmąsyk leidžiasi į neįprastą skrydį aplink Žemę. Drauge su skrydžiui diriguojančiais muzikinio lėktuvo pilotais Rainaru ir Vizaru ir stiuardesėmis, jie apkeliauja pasaulio žemynus ir šalis, išgirsta įvairių kraštų muziką, pasiekia tolimąją Antarktidą ir net Mėnulį. Ieškoję, kur gyvena vėjas, sapnai ir mintys, keliautojai sugrįžta namo į Žemę ir supranta, koks nuostabus yra mūsų gimtasis kampelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių