Quantcast

Festivalyje „Jaunatis“ – dzūkiškos istorijos ir miuziklas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį uostamiestyje prasidės Klaipėdos žvejų rūmų jau devintą kartą rengiamas šalies teatrų festivalis vaikams ir jaunimui „Jaunatis“.

Prieš pirmąjį spektaklį žiūrovus pasitiks pantomimos teatro „A“ aktoriai, kurie publikai pateiks iš anksto neskelbiamų siurprizų.

Festivalį atidarys „Teatro klubas“, vienijantis Kauno ir Vilniaus kūrybines teatralų pajėgas. Jis parodys pagal tautosakininkų užrašytas istorijas sukurtą pašėlusio smagumo spektaklį „Kas apsakys tas dzūkų linksmybes?“ Jame dzūkės, populiarios teatro, kino ir televizijos aktorės – Vitalija Mockevičiūtė (Lietuvos nacionalinis dramos teatras) ir Neringa Varnelytė (Valstybinis jaunimo teatras) – tarmiškai pasakoja dzūkiškas sakmes ir legendas. Jos virsta tai dviem kelis amžius žmonių pasaulį stebinčiomis laumėmis, tai savo istorijų veikėjomis. Jų pasakojimus lydinčios Dariaus Mockevičiaus ir Pauliaus Kovalenkos atliekamos dainos įkvėps tiek energijos, kad užteks visiems metams. „Gal tikrai dzūkai turi ypatingą humoro jausmą, kylantį iš pačios jų prigimties, dainų ir tautosakos, kad sugalvojo būtent tokį spektaklį?“, – rašė ir klausė teatro kritikė Rasa Vasinauskaitė.

Sekmadienį jaunas Jaunimo miuziklo teatras iš sostinės festivalyje pristatys edukacinį miuziklą visai šeimai „Išeik į kiemą“ (režisierė Eglė Kižaitė, kompozitorius Artūras Novikas) pagal Vytauto V.Landsbergio pasaką „Kaip pelytė Zita pasaulį išgelbėjo“. Tai ne tik nuotaikinga kiemo istorija, bet ir svarbi ekologijos pamoka mažiesiems teatro žiūrovams. Miuziklas vaikus ir juos atlydėjusius tėvus bei senelius smagiai ir nesudėtingai supažindina su ekologijos ir gamtos užterštumo problemomis bei ugdo atsakomybės jausmą už savo veiksmus. Interaktyvus miuziklas „Išeik į kiemą” gamtos puoselėjimą paverčia smagiu žaidimu, o mažiesiems žiūrovams atskleidžia, kad kiekvienas iš mūsų yra atsakingas už pasaulį, kuriame gyvename, ir kiemą, kuriame žaidžiame. Prasminga ir pamokanti istorija viso spektaklio metu gardinama įtraukiančiomis dainomis, todėl spektaklis patiks net visai mažiems vaikams, kurie nėra linkę ilgam sukoncentruoti dėmesio į veiksmą scenoje.

Miuzikle „Išeik į kiemą“ vaidina Rūta Žibaitytė, Gintarė Kulikauskytė, Paulina Simutytė, Jovita Skardžiūtė, Danguolė Petrikaitė, Severina Špakovska, Karolina Elžbieta Mikolajūnaitė, Aidas Barkauskas, Zigmantas Baranauskas, Tomas Alenčikas, Danas Kamarauskas, Jurgis Marčėnas. Groja Mantas Meškerys ir Dovydas Stoškus.

Spektakliai bus rodomi 12 val. Žvejų rūmuose (Taikos pr. 70).

Bilietai – po 4 Eur. Bilietus platina Žvejų rūmų kasa, „Tiketa“ ir „Teatrai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių