Quantcast

Festivalis „Aitvarai“ Klaipėdoje subūrė mokyklinius teatrus

  • Teksto dydis:

Paminėdama Tarptautines studentų ir humanitarų dienas, tradiciškai lapkričio 24-ąją Klaipėdos universiteto (KU) Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto Baltų filologijos katedra rengia respublikinį lietuvių filologijos ir režisūros studijų programos absolventų mokyklinių teatrų festivalį „Aitvarai“.

Šiemet į šventę atvyks šeši KU absolventų režisierių vadovaujami teatriniai kolektyvai iš Vilniaus, Jonavos, Gargždų ir Klaipėdos, iš viso – daugiau nei 80 dalyvių. Festivalį spektakliu „Ne tok mažas princas“ pagal A. de Saint-Exupéry pradės KU lietuvių filologijos ir režisūros studijų programos baigiamojo kurso studentai.

„Aitvarai 2017“ vyks Klaipėdos žvejų rūmų Teatro salėje. Pirmą kartą renginyje bus panaudotos ir pertraukos. Kol kolektyvai ruošis spektakliams, trumpas improvizacijas-provokacijas antrojo aukšto fojė rodys Klaipėdos vaikų laisvalaikio ir Karalienės Luizės centrų bei Žemynos gimnazijos teatro trupės, kurioms taip pat vadovauja KU absolventės.

Jau daug metų geriausias festivalio kolektyvas yra apdovanojamas Baltų filologijos katedros įsteigta pereinamąja taure. Šiemet „Aitvarų“ dalyvių pasirodymus vertins profesionali, geranoriška komisija: prof. Rimantas Balsys, prof. Petras Bielskis, teatrologijos magistrės Audra Lenkauskienė ir Virginija Rimkaitė.

Teatrų festivalis „Aitvarai“ – tai  viena iš nedaugelio galimybių KU absolventams ir baigus studijas susitikti su savo kurso draugais ir dėstytojais, pasidalyti ilgamete patirtimi,  pasidžiaugti  kūrybiniais pasiekimais ir tiesiog aplankyti savo studijų miestą Klaipėdą. O dar universitete besimokantys studentai turi puikią progą susipažinti su vyresniais kolegomis ir jų kūrybiniais darbais bei patobulinti savo organizacinius gebėjimus.

Programa

Lapkričio 24 d.

11.40 val. – festivalio atidarymas.

12 val. – „Ne toks mažas princas“ pagal A. de Saint-Exupéry, KU HUMF LFR IV kursas, kurso vadovė dr. Jūratė Grigaitienė.

13.30 val. – „Velnio sėkla“, rež. Inga Šviesaitė, Jonavos R.Samulevičiaus progimnazija.

15 val. – „Andrius ir jo karvė“ pagal S.Šaltenio pjesę „Škac, mirtie, visados škac“, rež. Rasa Ercmonienė-Varnė, Vilniaus Žirmūnų vaikų ir jaunimo klubas.

15.45–16.20 val. – kareiviška košė.

16.30 val. – P.Lysander, S.Osten „Medėjos vaikai“, rež. Vida Lipskytė, Vilniaus jėzuitų gimnazija.

18 val. – „Gyvenimas po klevo altorių šešėliais“, rež. Edita Prakuliauskaitė-Milinienė, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro teatro studija „Aušra“.

19.30 val. – G.Labanauskaitės „Vienaveiksmė internacionalinė pjesė“, rež. Laimonas Dirškus, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro jaunimo teatras „SM'art“.

Pertraukų metu teatrines improvizacijas-provokacijas rodys Klaipėdos vaikų laisvalaikio, Karalienės Luizės jaunimo centrų ir „Žemynos“ gimnazijos teatrai, kuriems vadovauja KU LFR absolventės Evelina Mikutienė, Vilma Granickienė, Rimutė Svytytė.

Įėjimas – laisvas. Spektakliai bus rodomi Klaipėdos žvejų rūmų Teatro salėje (Taikos pr. 70).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių