Quantcast

Etnokultūros centre koncertuos grupė „Torban“

  • Teksto dydis:

Gegužės 10 d. 19 val. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į folko grupės „Torban“ (Ukraina) koncertą, kurio metu svečiai pristatys savo debiutinį albumą „Vesna“ (Pavasaris).

Ukrainiečių „Torban” – tai penki jaunatviški, entuziastingi atlikėjai, mėgstantys eksperimentuoti ir kūrybiškai ieškoti naujų tradicinės muzikos skambesių. Muzikantus įkvepia Europos šalių autentiška muzika, kurią „Torban“ drąsiai mėgina sujungti su ukrainiečių tradicinėmis dainomis. Koncerte skambės ukrainiečių ir balkanų šalių dainos, taip pat publika išgirs skirtingų muzikos instrumentų (concertinos, rylos, hutsuliško ir airiško būgnų, tamburino, lumzdelio, dambrelio, darbuko) skambesius bei netikėtas muzikines improvizacijas.

Nuo paskutinio savo vizito Lietuvoje grupė spėjo tapti Liubline (Lenkijoje) vykstančio tarptautinio festivalio „Mikołajki Folkowe“ laureate, o šių metų kovo mėnesį išleido savo pirmąjį albumą.

Kaip sako patys atlikėjai, jų grupė „Torban” apdainuoja neįtikėtinas istorijas, kupinas romantikos, dramos, kančios, aistringos meilės, ironijos ir atvirumo. Tuo įsitikinti galės visi, kurie ateis į grupės „Torban” koncertą. Įėjimas – laisvas.

„Torban“ koncertas – Klaipėdos etnokultūros centro tęstinio projekto „Etnoreidas“ renginys, iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių