Quantcast

Ekskursijos uostamiestyje: miestiečiai vėl galės pakilti į Kariliono bokštą

  • Teksto dydis:

Kai praėjusių metų rudenį iškilo dilema dėl Klaipėdos centrinio pašto rūmų ateities, buvo sustabdytos ir ekskursijos į Kariliono bokštą, esantį pašto rūmuose. Visus metus jame nesigirdėjo ekskursantų klegesio. Tačiau nuo šių metų spalio mėnesio visiems smalsuoliams ir vėl galima pakilti į bokšto varpinę ir iš arti išvysti net penkias tonas sveriančių varpų rinkinį.

Kariliono bokšto durys atsivėrė ir kviečia užsukti pažinčiai su daugiau nei tris dešimtmečius profesionaliai valdančiais instrumentą karilionininkais Stanislovu Žilevičiumi ir Kęstučiu Kačinsku. Visiems, kuriems smalsu iš arčiau susipažinti su instrumentu, karilionininkai papasakos galingo miesto balso istoriją. Bilieto kaina suaugusiajam – 3 eurai, vaikui – 1,5 euro. (Dėl ekskursijų teirautis tel. +370 620 64151).

Visą vasarą kariliono koncertai iš bokšto džiugino miestelėnus ir svečius penktadienį, šeštadienį ir švenčių dienomis 18 valandą.

Nuo lapkričio mėnesio koncertai pasitiks anksčiau – 17 valandą.

Trisdešimties minučių trukmės koncertus iš Kariliono bokšto (Liepų g. 16, Klaipėda) atliks karilionininkai K. Kačinskas ir S. Žilevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada

kada portretas
paštą savivaldibės runkeliai suremontuos? Jau visai išvoge viska?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių