Quantcast

Didžiausias buriavimo įvykis: Nidoje ir Smiltynėje vyks – „Kuršių marių regata“

  • Teksto dydis:

Didžiausias Lietuvos buriavimo įvykis – tarptautinė 53-oji „Kuršių marių regata“ – šiemet startuoja su išaugusiu sportinių jachtų laivynu bei svečiais iš Vokietijos ir Estijos. Rugpjūčio 1-8 dienomis Smiltynėje ir Nidoje vyksianti regata, atsakingai žvelgdama į Covid-19 riziką, ženkliai sumažino tradicinių regatos kranto renginių, tačiau kviečia visą savaitę aktyviai sekti azartišką ir įspūdingų vaizdų pilną sportinę kovą ant vandens.

„Kuršių marių regata“ tradiciškai kasmet tapdavo visos Nidos švente. Šiemet, saugodami buriuotojų ir visų juos palaikančių sveikatą, sąmoningai sumažinome kranto programą. Vis dėlto tikimės, kad pakilią nuotaiką palaikys tikrai azartiška kova regatos distancijoje. Tarp dalyvių turime net dvi visiškai naujas lenktynines jachtas, kurios mes naują iššūkį sportinėje ORC grupėje. Taip pat regatoje pirmą kartą dalyvauja įgula iš Vokietijos. Tikimės, kad jiems regata patiks ir kitais metais sulauksime daugiau svečių iš tų kraštų“, – prieš regatą teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Naujosios jachtos, papildžiusios lietuvišką lenktyninių jūrinių jachtų laivyną – tai Tauro Rymonio vadovaujama jachta „Dia“ ir Mariaus Ambrulaičio „Next“. Šios jachtos varžysis sportinėje ORC grupėje ir kovos dėl Didžiosios regatos taurės bei absoliučiai greičiausios jachtos titulo.

ORC grupėje startuos ir jau ne pirmą kartą į „Kuršių marių regatą“ sugrįžtanti estų įgula „Katarina Jee“ (kpt. Mart Tamm) bei pirmą kartą prie lietuviško starto linijos stosianti „Maiko“ (kpt. John Viktorin) įgula iš Vokietijos.

Daugiau nei pusšimtis regatoje užsiregistravusių įgulų susirungs 5 skirtinguose etapuose. Pirmieji du iš jų vyks Baltijos jūroje, likę trys – Kuršių mariose ties Nida. Skirtingos akvatorijos ir skirtingo tipo distancijos leis išmėginti dalyvių meistriškumą įvairiausiomis sąlygomis.

Įspūdingus vaizdus iš burinių jachtų varžybų bei lenktynių rezultatus organizatoriai kviečia sekti oficialioje „Kuršių marių regatos“ „Facebook“ paskyroje. Gyvai regatos startą galima bus stebėti sekmadienį 11 val. bei pirmadienį 10 val. Klaipėdoje nuo Kruizinių laivų terminalo, Smiltynes jachtklubo krantinės arba molo.

Antradienį, rugpjūčio 4 d., Nidoje įvyks ir Lietuvos buriavimo klubų čempionato II etapas. Jame identiškomis sportinėmis „RS 280“ klasės jachtomis varžysis ne „Kuršių marių regatos“ dalyvių įgulos, o Lietuvos buriavimo klubų komandos, kovojančios dėl teisės atstovauti Lietuvai tarptautinėje buriavimo čempionų lygoje.

Tądien „Kuršių marių regatos“ dalyviai ketina pratęsti praėjusiais metais startavusią „NE plastiko bangai“ akciją ir rinktis į organizuotą Kuršių Nerijos paplūdimių tvarkymą. Prie šios akcijos kviečiami prisijungti visi Nidos gyventojai bei svečiai. Norintys dalyvauti bus laukiami antradienį, 12 val., prie regatos scenos ties Nidos jachtų uosteliu.

Prie ekologinės regatos vizijos šiemet taip pat prisijungė ir pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Gamtos ateitis“, kurios tikslas – vystyti tvarią ir efektyvią pakuočių atliekų tvarkymo veiklą bei edukuoti visuomenę rūšiavimo klausimais. Jie regatos metu Nidoje nuo antradienio iki ketvirtadienio 16 val. smagių pramogų pusvalandžiui suburs pačius mažiausius. Vaikų lauks įvairios estafetės, viktorinos, iššūkiai, kurie leis daugiau sužinoti, kaip gyventi, kad pasaulis liktų švaresnis šiandien ir rytoj – be vienkartinio plastiko.

Iš tradicinių regatos renginių, šiemet visus taip pat dar džiugins nuo antradienio iki penktadienio 16:30 val. didžiuliame regatos ekrane rodomi animaciniai filmai visai šeimai bei regatos vaizdo dienoraščiai, kuriuos bus galima išvysti iš karto po kiekvieno etapo apdovanojimų ceremonijos.

„Kuršių marių regata“ – tai didžiausias ir giliausias tradicijas turintis buriuotojiškas įvykis Lietuvoje. Ji organizuojama nuo 1954-ųjų ir kasmet į pajūrį sutraukia aukščiausio meistriškumo Lietuvos buriuotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teksto autoriui ir redaktoriui

Teksto autoriui ir redaktoriui portretas
Citata iš teksto: - "susirungs 5 skirtinguose etapuose". SUSIRUNGS čia kaip bokso ringe...Kodėl ne LENKTYNIAUS? Gal tada ir Formulės 1 bolidai rungiasi? Atmestinai parašytas tekstas, negaliu jo net straipsniu pavadinti.

>

> portretas
Lyg "Kursiu mariu regata" vyks,-Juroje ir Kursiu mariose ?O pasirodo, Smiltyneje ir Nidoje,vot kaip ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių