Quantcast

Choras „Aukuras“ Klaipėdos bažnyčioje atliks Johno Rutterio „Requiem“

  • Teksto dydis:

Klaipėdos choras „Aukuras“, vadovaujamas ir diriguojamas Alfonso Vildžiūno, rengia Vėlinėms skirtą koncertą. Ta proga Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje šį šeštadienį suskambės žinomo britų chorinės muzikos kūrėjo Johno Rutterio „Requiem“.

Tiek šis, tiek kiti kompozitoriaus kūriniai yra dažnai atliekami visame pasaulyje. Išsiskiriantys užburiančia garsų harmonija, dainingumu, J.Rutterio opusai remiasi geriausiomis prancūzų ir anglų chorinės muzikos tradicijomis.

„Requiem“ – vienas populiariausių ir gražiausių kompozitoriaus darbų. Ši septynių tradicinių dalių sakralinė kompozicija įkvėpta krikščioniškojo tikėjimo apie mirtį ir amžinąjį gyvenimą. Tai viltinga kelionė iš tamsos į šviesą.

Klaipėdos koncertų salėje reziduojantis choras „Aukuras“ yra aktyvus ir Klaipėdos, ir visos Lietuvos muzikinio gyvenimo dalyvis. Jo repertuarą sudaro įvairių epochų ir stilių bažnytinė bei pasaulietinė muzika, džiazo kompozicijos ir spiričiuelių aranžuotės, edukacinės programos. 2021 m. vasarą choras dalyvavo atliekant operą „Neringa“ „Kuršių nerijos“ festivalyje Juodkrantėje.

Spalio 30 d. 18 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyks šv. mišios, o iškart po jų 19 val. – Klaipėdos choro „Aukuras“ koncertas. Dalyvaus sopranas Erika Gaučiūtė, pianistė Vaiva Purlytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių