Quantcast

Bibliotekos uostamiestyje po truputį atveria duris ir laukia sugrįžtančių skaitytojų

  • Teksto dydis:

Balandžio 22 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės priimtu nutarimu švelninami karantino reikalavimai ir bibliotekoms suteikiama galimybė teikti kai kurias įprastas fizines paslaugas su tam tikrais apribojimais. Nuo balandžio 27 d. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos skaitytojai jau galės pasiskolinti iš anksto nuotoliniu būdu užsakytas ar rezervuotas knygas

Šiame karantino etape biblioteka skaitytojų lauks darbo dienomis (pirmad.–penktad.) nuo 12 iki 18 val. Biblioteka užtikrins, kad būtų laikomasi LR Sveikatos apsaugos ministerijos saugumo ir viešų patalpų dezinfekcijos reikalavimų. Visos skaitytojų grąžintos knygos bus dezinfekuojamos ir karantinuojamos 75 val. Kas dvi valandas (14 ir 16 val.) bus daromos 15 minučių patalpų dezinfekavimo pertraukos. Per jas skaitytojai nebus įleidžiami į biblioteką.

Aptarnaujama bus tik Registratūroje. Laikinai įrengtame aptarnavimo punkte skaitytojai ras savo užsakytas ar rezervuotas knygas, galės savarankiškai pasinaudoti knygų išdavimo ir grąžinimo savitarnos įrenginiu ar pasikonsultuoti su bibliotekininku. Norime atkreipti skubančių pasinaudoti bibliotekos paslaugomis skaitytojų dėmesį, kad užsisakius knygas internetu reikia sulaukti laiško, patvirtinančio, jog knygos jau paruoštos. Iki 15 val. užsakytos knygos skaitytojo lauks jau tą pačią dieną. Po 15 val. pateikti užsakymai bus paruošti atsiėmimui tik kitą darbo dieną.

Siekiant užtikrinti bibliotekos paslaugomis norinčių pasinaudoti skaitytojų saugumą bus ribojami srautai. Apsilankyti bibliotekoje skaitytojai galės ne didesnėmis nei dviejų žmonių grupėmis arba vienos šeimos nariai. Į patalpas lankytojai bus įleidžiami tik su apsauginėmis veido priemonėmis. Tikimės, kad atvykę į biblioteką vartotojai laikysis rekomenduojamo dviejų metrų atstumo, tai padaryti padės žymės bibliotekos vidiniame kieme ir patalpoje.

Kviečiame apsilankymus bibliotekoje planuoti iš anksto ir taip išvengti nusivylimo negavus nenumatytos teikti paslaugos. Visos bibliotekos erdvės, išskyrus Registratūroje laikinai įrengtą aptarnavimo punktą, kol kas lieka uždarytos. Nebus galimybės užsukti į skaityklas, savarankiškai išsirinkti knygas iš atvirų fondų.

Bibliotekos vartotojus ir toliau aptarnausime nuotoliniu būdu. Kilus klausimams galima kreiptis šiais telefonais: Registratūra tel. (8 46) 412 533, Suaugusiųjų abonementas tel. (8 46) 412 531, Vaikų abonementa tel. (8 46) 341 726. Konsultacijos dėl naudojimosi duomenų bazėmis teikiamos tel. (8 46) 410 345.

Vėluojantys grąžinti knygas skaitytojai gali būti ramūs – iki gegužės 11 d. skelbiamos „Amnestijos savaitės“, tad delspinigių mokėti nereikės. Norintys tik grąžinti knygas, galės pasinaudoti prie vartų įrengta knygų grąžinimo dėže. Ji veiks bibliotekos nedarbo valandomis.

Abonementų skyriaus vedėja Toma Gergelienė pastebi, kad nekantriai laukiama bibliotekos durų atvėrimo: „Kiekvieną dieną sulaukiame vis daugiau skambučių su klausimais, kada bus galima pasinaudoti bibliotekos paslaugomis. Bibliotekininkai taip pat pasiilgo skaitytojų šurmulio bibliotekoje. Suprasdami, kaip norisi kuo greičiau grįžti į įprastas gyvenimo vėžes, vis dėlto kviečiame įsivertinti savo sveikatos būklę ir susilaikyti nuo apsilankymo, jei priklausote rizikos grupei ar jaučiate peršalimui būdingus simptomus. Taip pat primename, kad pasiimti knygą galima ir iš Klaipėdos PC Akropolyje įrengti Knygomato.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

apie bybiotekininkes

apie bybiotekininkes portretas
Tokios žemos kultūros bybiotekininkių kaip Turgaus g nelinkėčiau nė vienam miestui, kokia gėda, koks purvas, kaip kokios visai nabagės elgias, nekvalifikuotos, aptriušusios, susenusios, nukvak..sios...nereikia ten tos bibliotekos, yra Simonaitytės biblioteka, yra Janonio g, yra Universiteto biblioteka, dar Vaikų biblioteka yra - tad Turgaus g biblioteka perteklinė, projektėliai ten jų pritemti, naivūs, lėkšti - biudžetas be reikalo eikvoja lėšas, paleist jas visas, ir tiek žinių.

Varnėnų Baidyklė >> Nuomonei

Varnėnų Baidyklė >> Nuomonei portretas
Gerai, Tamsta, kad nuomonę turite. Aš turiu kitokią nuomonę. Lankausi toje Turgaus gatvės bibliotekoje dažnokai, ir nė karto neteko dėl ko nors piktintis ar ar niurzgėti. Moteriškės paslaugios, nepiktybinės (kaip tamstelė mėginate pavaizduoti), ko nors paprašius ar paklausus, jeigu gali, pagelbsti, pataria, ir už tai galiu joms tiktai padėkoti. Na, jei ieškomą knygą kas nors jau pasiėmęs - ką padarysi - prisieina palaukti, kol kada grįš. Bėda vienok, kad to skyriaus patalpos per mažos rimtai bibliotekai, todėl ir fondai kukloki, tačiau tai ne joje dirbančiųjų problema, o tų, kas "stovi" aukščiau ir valdo bibliotekų ūkį.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Apie I.Simonaitytės biblioteką galiu atsiliepti tik teigiamai, tačiau kitokia padėtis yra Turgaus g. bibliotekoje. Ši biblioteka labai svarbioje vietoje, kai ne karantino metas, į ją užklysta miesto svečiai. Nuo tokios žemos kultūros bibliotekos labai kenčia miesto įvaizdis: bibliotekininkės labai senu čiukės, nemandagios, nuolat garsiai klega darbo vietoj, buriuojasi po kelias ir plepa, plepa...jos būna itin nepatenkintos, kai kas nors paprašo surasti kokią knygą, įjungti spausdintuvą, tie, kurie prašo pagalbos prie kompiuterio, jos nesulaukia, nebent teiraujasi užsienietis, tada atkėblina tokia dar truputį ne virš 70 metų amžiaus, šypsosi, aiškina. Kultūra aptarnavimo Turgaus g bibliotekoje labai žema. Biblioteka gyvuoja pati sau - lankytojai joje nelaukiami, bibliotekininkės tiesiog atsiviepia, kai kokia senjorė paprašo kokios paslaugos. Būna ten renginiai. Tik ar jie reikalingi? Ką jie proteguoja? Manau, Turgaus g bibliotekos nereikia, nes yra greta Turizmo informacijos centras.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių