Quantcast

Bibliotekos svetainėje – pokalbis su palangiške menininke

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9) nuo spalio pradžios eksponuojama palangiškės Miglės Ruzgaitės-Jonaitienės grafikos paroda „Miglės dėlionė“, o spalio 10 d. 17 val. su jos autore bus galima susitikti bibliotekos pokalbių svetainėje „Po toršeru“.

„Tai bus jaukus pašnekesys apie kūrybą, gyvenimą, Palangą, rudenį, – žadėjo Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė. – Miglė gimė grafikės Gražinos Oškinytės-Eimanavičienės ir skulptoriaus Juozo Ruzgo šeimoje. Meninė aplinka supo ją nuo pat kūdikystės. Vartysime šeimos nuotraukų albumą, jos tėvo ir mamos dailės albumus, gersime svarainių arbatą...“

Palangoje gimusi ir užaugusi menininkė M.Ruzgaitė-Jonaitienė iki šiol niekada nebuvo palikusi savo mylimo „galudienių“ miesto. Iškrito tik viena nedidelė atkarpa – studijos Vilniaus universitete. Sostinėje Miglė studijavo ne menus, o pasirinko knygų mokslą –bibliotekininkystės ir bibliografijos studijas. Profesionalių dailės studijų jai net nereikėjo – jos visada buvo pasiekiamos namuose. Mama, grafikė G.Oškinytė, yra jos tikroji ir pati svarbiausia dailės mokytoja. To užteko, kad Miglės kūrybiškumas, nors ir pamažu, bet imtų skleistis.

Pirmieji sėkmingi grafikos bandymai – knygų žymekliai, kuriais iliustruota Palangos viešosios bibliotekos 2013 m. išleista knyga „Takai per kopas: Palangos literatų kūrybos rinktinė“. Tai paskatino Miglę drąsesniam žingsniui – didesnių formatų darbams. Taip atsirado minimalistinės „Miglės dėlionės“ – kartono raižymo technika sukurtų darbų serija.

Du dešimtmečius M.Jonaitienė dirbo Palangos viešojoje bibliotekoje, šiuo metu vyriausiąja edukatore dirba Palangos gintaro muziejuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių