Quantcast

Bibliotekos kiemelyje įsižiebė Kalėdos

Ketvirtadienio vakarą, 18 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje įvyko aštuntoji eglučių įžiebimo šventė.

Tradicija tapusioje šventėje jau dabar galima išvysti net 40 įvairių žaliaskarių.

Jas kūrė lopšelių-darželių, progimnazijų, aukštųjų mokyklų, verslo įmonių komandos ir kitos kūrybiškumo nestokojančios grupės.

Uostamiesčio gyventojus sveikino Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė dr. Laura Juchnevič.

„Labai džiaugiamės, jog šiais metais Kalėdų eglutės yra ekologiškos ir tvarios. Kaip pastebėsite, eglutės yra iš perdirbtų arba iš natūralių medžiagų, tokių kaip medis, popierius, šakelės. Turime eglutę, kuri pagaminta iš nuplautų jūros pagaliukų. Tikimės, kad ši tvarių eglučių tradicija tęsis ir toliau”, – sakė L.Juchnevič.

Gražaus laiko palinkėjo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Man tai yra gimtoji vieta, kurioje praleidau savo vaikystę. Visada čia ateinu kaip į savo namus. Ypač prieš kalėdinį laikotarpį ir tomis dienomis, kai čia vyksta labai graži, jauki, šilta, dvasinga ir nuoširdi šventė. Šita vieta turi labai sakralią reikšmę. Gera proga filosofiškai pažvelgti į šį jaukų sumanymą. Pabūkite šalia eglučių, nes jas netrukus pamatysime gražiame apšvietime. Turbūt ne tiek svarbu, iš ko ta eglutė pagaminta, kokio ji ūgio, kokios apimties. Svarbiausia, kad yra nuoširdumas, įdėtas iš rankų tų žmonių, kurie mintyse ją matė tokią, kokią mes pamatysime šiandieną“, – šventiškai kalbėjo meras.

Po sveikinimų, kiemelio svečiai ir dalyviai buvo kviečiami sugalvoti norą, ir kartu, suskaičiavus nuo dešimties iki vieno įžiebti Kalėdas bibliotekos kiemelyje.

Už gražiausias eglutes bus galima balsuoti nuo gruodžio 9 iki sausio 7 d. internetu www.egluciukiemelis.lt.

Eglučių kiemelio nugalėtojai bus paskelbti sausio 14-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sane

Sane portretas
Labai graži eglute su kankorėziais Super!!!Noriu tokios.

Fui

Fui portretas
Kada mieste gatves ir saligatvius valys?! Laukiama atlydzio?

o karšto

o karšto portretas
vyno kiemely bus?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių