Quantcast

Baubas repetuos Klaipėdoje?

  • Teksto dydis:

Gegužės 18 d., ketvirtadienį, 12 ir 18.30 val. mažieji klausytojai ir jų artimieji kviečiami į naujos edukacinės programos „Baubas repetuoja“ premjerą Klaipėdos koncertų salėje. Jos temą pasiūlė aktorius, šio renginio režisierius Simonas Lunevičius, kai jam buvo patikėta sukurti naują vaidybinę-muzikinę programą visai šeimai kartu su Klaipėdos brass kvintetu.

Mergaitė ir jos herojus

Aktorius pripažįsta, kad jį įkvėpė režisieriaus Iljos Bereznicko animacinis filmas „Baubas“, sukurtas daugiau nei prieš tris dešimtmečius.

Iki šiol neoficialiai jis yra tituluojamas geriausiu lietuvišku animaciniu filmu, su kuriuo užaugo dabartiniai keturiasdešimtmečiai ir kelios jaunesnės gerbėjų kartos.

Apie ką bus naujoji edukacinė programa? Pasak S. Lunevičiaus, tai bus istorija apie mergaitę, kuri susitinka su savo fantazijų pasaulio personažu – Baubu.

Tai bus istorija apie mergaitę, kuri susitinka su savo fantazijų pasaulio personažu – Baubu.

„Mergaitė yra realaus pasaulio, kuriame esame visi mes, gyventoja. Baubo personažu siekiame vaikus įtraukti į fantazijų ir kūrybos pasaulį, kuriame ir gimsta muzika. Supažindinsime juos su Baubu – dideliu, mielu vaiku, kuris įsivaizduoja, kad yra siaubingas, tačiau nuolat kažką sugalvoja ir repetuoja“, – pasakojo kūrėjas.

Pats S. Lunevičius spektaklyje taps Baubu, o Mergaitės vaidmenį atliks aktorė Ieva Pakštytė.

Kartu su Mergaite ir Baubu smagiai repetuos Klaipėdos brass kvintetas: Sigitas Petrulis (meno vadovas, trimitas), Jonas Katauskas (trimitas), Monika Miliauskienė (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba).

Žaismingą renginio aplinką kuria scenografė Aistė Alksnytė.

Nuo mažumės – scenoje

Paklaustas apie savo vaikystę, S. Lunevičius pasakojo: „Su tėvais eidavau į Keistuolių teatro spektaklius, todėl muzika ir teatras man visuomet buvo neatsiejami. Vaikystėje per spektaklius ar koncertus, pasitaikius progai, visada bėgdavau į sceną. Toks buvau ne vienas. Pamenu, kaip per Vytauto Kernagio koncertą Nidoje su kitais vaikais lakstėme po sceną, o jis sau toliau grojo. Galiausiai pamatęs, kad mūsų jau visai nemažai susirinko ant scenos, jis mus visus pakvietė kartu padainuoti „Du gaidelius“.

Scenos paviliotas dar vaikystėje, Vilniuje gimęs S. Lunevičius atvyko į Klaipėdą studijuoti. Dabartiniame Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete jis baigė aktorystės studijas (kurso vadovas – Valentinas Masalskis) ir jau 10 metų vaidina Klaipėdos jaunimo teatre.

Muzikalus ir kūrybingas aktorius jau yra dalyvavęs Klaipėdos koncertų salės edukaciniuose, šeimai skirtuose renginiuose „Ritmo žaidimai III“ ir „Muzikuojanti karvutė Sofija“ (pastarasis spektaklis vėl sugrįš į sceną gruodį).

Apie vaiko vaizduotės galias

S. Lunevičius rekomenduoja ateiti į spektaklį: „Kalbėsime apie vaiko vaizduotės galią, apie tai, kaip svarbu vaikui neužmiršti svajonių apie tai, kuo jis bus užaugęs. Tėvams būtina tas vaikų svajones palaikyti.“

Jaunųjų klausytojų pamėgtų Klaipėdos koncertų salės edukacinių projektų „Pepė keliauja į koncertą“, „Karlsono mokyklėlė“ dalyvio Klaipėdos brass kvinteto muzikantams būsimame renginyje taip pat patikėtos vaidybinės užduotys.

Iš pradžių jie turės elgtis kaip suaugusieji, rimtai repetuoti ir nenorėti būti trukdomi.

Tačiau po kelių minučių jie irgi taps žaidžiančiais vaikais, linksmai ir azartiškai atlikdami sau neįprastus vaidmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as nemoku groti?

as nemoku groti? portretas
kas laukia jaunuju klausytoju?...ar issipildys netradiciu aprangos gerbeju lukesciai?

mada klausinrti skaitytoją gryzo?

mada klausinrti skaitytoją gryzo? portretas
Klaustukininkai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių