Quantcast

Apdovanoti Klaipėdos teatralai

Penktadienį uostamiestyje buvo švenčiama Tarptautinė teatro diena. Šia proga Klaipėdos gyventojai buvo sukviesti į "Kultūros fabrike" vykusius miesto "Padėkos kaukių" apdovanojimus.

Juos gauti pretendavo 16 nominantų penkiose kategorijose, o įteiktos dvi tūkstančio eurų vertės "Padėkos kaukės".

Vieną jų pelnė metų spektaklio nominacijos nugalėtoja – Klaipėdos muzikinio teatro kūrybinė grupė su spektakliu "Makaronų opera".

Taip pat už nuopelnus teatro menui "Padėkos kauke" apdovanotas uostamiesčio aktorius ir režisierius Benas Šarka. Tiesa, dalyvauti ceremonijoje jis negalėjo, todėl menininkui skirtą apdovanojimą atsiėmė pastarojo draugai.

Nugalėtojus sveikino miesto meras Vytautas Grubliauskas ir "Padėkos kaukių" komisijos pirmininkė teatrologė Jūratė Grigaitienė.

Teatro dienos organizatoriai – Vaidas Kvedaras ir Klaipėdos jaunimo teatras šįkart surengė netradicinę šventę. Jai, anot V.Kvedaro, buvo daug ir intensyviai ruoštasi.

Tiesa, nebuvo pamirštas nė vienas "Padėkos kaukės" nominantas – kiekvienam jų organizatoriai įteikė tai liudijančius raštus.

Anot miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Karolinos Paškevičienės, kitąmet planuojama, kad "Padėkos kaukių" bus daugiau. Pagal nuostatus jų kasmet gali būti ne daugiau kaip trys.

Pasak pašnekovės, vertindami sėkmingiausiai 2014 m. uostamiestyje kūrusius teatro menininkus, geriausius jų scenos darbus, komisijos nariai atsakingai rinko, kam atiduoti garbingiausius Klaipėdos teatro apdovanojimus. Esą labiausiai atsižvelgta į praėjusių metų teatrinio įvykio svarbą.

Nominantai buvo suskirstyti į šias kategorijas: metų spektaklis, scenografas, choreografas, už nacionalinės dramaturgijos puoselėjimą bei nuopelnus teatro menui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūrovas

Žiūrovas portretas
Ačiū už renginį!

atsakymas

atsakymas portretas
Jaunimo teatro aktoriai ne tokie jau ir vargšai. Jie gauna pakankamą finansavimą iš savivaldybės (manau ir toliau bus proteguojami). Ką čia padarė Kvedaras tai visiškai neaišku...Kaip suprantu už renginio organizavimą atsakingas Kultūros skyrius. Tai gal nuo to ir pradėkime....Gėda turėtų būti ne tik Kvedarui, bet ir Lendraičiui. O kaip jautėsi Meras tokio lygio renginije galime tik įsivaizduoti....

išnaudojo jaunimo teatro aktorius

išnaudojo jaunimo teatro aktorius portretas
Labai apmaudu, kad eilinį kartą buvo pasinaudota Klaipėdos jaunimo teatro geranoriškumu ir jais pridengta organizatoriaus Vaido Kvedaro nekompetencija ir eilinė "chaltūra". Tikrai reiktų baigti vaidinti kaimo oskarus, į kuriuose net nesiteikia atvykti "nominantai", tuo metu švenčiantys teatro dieną Kaune, gėda Kvedarui
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių