Quantcast

Amžinas visatos laivas

  • Teksto dydis:

Šiandien 17 val. „Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10) atidaroma jubiliejinė grafiko Algio Kliševičiaus (1950–2008) kūrinių paroda „Amžinas visatos laivas“ ir vyks prisiminimų vakaras, skirtas maestro.

Šių metų sausio 1-ąją garsiam ir mylimam Klaipėdos dailininkui A.Kliševičiui būtų suėję 65-eri. Ta proga ir atidaroma retrospektyvinė jo darbų paroda, kartu rengiamas jį gerbusių ir mylėjusių žmonių prisiminimų vakaras.

„Iki šiol skaudu, kad nebegirdime jo balso, nebegalime paprašyt patarimo, paklajoti po jo atradimų pasaulį, mėgautis unikalia empatija ir humoro jausmu. Tačiau, laimė, kad menas yra nemirtingas, tad mes visada galime pasidžiaugti gyva, nemaria maestro kūrybine energija, tarsi inkliuzu išlikusiu grafikos lakštuose, kaligrafijos šokyje, kompiuterinės grafikos platybėse“, – kalbėjo viena iš renginio vedėjų klaipėdietė poetė Dalia Bielskytė.

Parodoje bus eksponuojami skirtingomis technikomis atlikti A.Kliševičiaus darbai iš asmeninių kolekcijų. A.Kliševičius buvo charizmatiška asmenybė, darbštus ir išmintingas, talentingas menininkas, įžvalgus žmogus, tikras eruditas. Jo kūrinių pavadinimai visada būdavo giliaprasmiai: „Tegul gyvenimas“ (2005), „Ir gyvenimas bus“ (2007–2008), „Ši akimirka (tarp atėjimo ir išėjimo)“ (2005)...

Kiekvienas bent akimirkai atsidūręs A.Kliševičiaus orbitoje gali papasakoti, ką patyrė. Kolegos, mokiniai, bičiuliai, artimieji... „Šį penktadienį visus mus, mylėjusius ir tebemylinčius šviesą, kurią spinduliavo A.Kliševičius, gerbusius jo talentą, suburs jo „Amžinas visatos laivas”, kuriame kiekvienam užteks vietos, – sakė D.Bielskytė. – Besišypsantis A.Kliševičius, kaip kadaise – parodų atidarymuose ir aptarimuose, studentų darbų peržiūrose ir linksmuose kolegų pasisėdėjimuose – vėl bus su mumis. Tikimės, kad ši paroda ir atsiminimų vakaras visus dalyvius paskatins kitaip pažvelgti į save, kūrybą ir pasaulį.“

„Norėtųsi, kad šis vakaras būtų neformalus, šiltas – toks, koks buvo A.Kliševičius“, – pridūrė „Klaipėdos galerijos“ direktorė Violeta Jusionienė.

Paroda vyks iki vasario 5 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ek

ek portretas
Gaila, kad apie tokia paroda sužinoma taip per velai :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių