Quantcast

Aktorius ir jo Fortūna

  • Teksto dydis:

Balandžio 27 d., ketvirtadienį, 18.30 val. klaipėdiečiai kviečiami į knygos „Saulius Siparis. Fortūna, kekše!“ pristatymą Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje (Molo g. 60). Renginyje dalyvaus aktorius Saulius Siparis ir knygos autorė žurnalistė Jurgita Lieponė.

Aktorius S. Siparis yra pasakojęs, kad netgi pats bandęs rašyti knygos tekstus – „pasivaikščioti“ po savo praeitį, tačiau, po kiek laiko perskaičius, jam viskas pasirodydavo banalu.

„Tad, kai sulaukiau skambučio dėl knygos, pagalvojau, tai – Apvaizdos darbas, aš iš tiesų labai tikiu Fortūna, tikiu, kad mano Angelai Sargai išgirdo mano norą ir atsiuntė Jurgitą“, – kalbėjo S. Siparis.

Knygoje apie savo gyvenimą aktorius pasakoja atvirai, nevengdamas autoironijos ir neslėpdamas jausmų.

Jis atvėrė neįtikėtinas savo protėvių istorijas ir artistų dinastijos legendas.

Aktorius atsivėrė, kaip teko vaidinti kitą dieną po mamos laidotuvių, o nuo scenos, kur ji buvo pašarvota, grindų niekas taip ir nenuvalė žvakių vaško.

Jis pasakojo apie senojo teatro bohemą, kurios dvasią dar spėjo pajusti, ir pokalbius su teatro mohikanais – apie visa tai S. Siparis atviravo knygoje.

Yra knygoje ir apie nuotykius Lietuvos kaimuose ir dieną, kai jam teko atsidurti Sibiro kalėjime, ir apie tai, kaip pirmaisiais nepriklausomybės metais ištuštėjo teatro salės, kai scena nebemaitino ir teko kepti bandeles, ir apie Lietuvą užplūdusius pigios darbo jėgos ieškančius kino kūrėjus, kai prieš kameras pats atliko triukus ir šaudė, o vėliau net skrido į Holivudą, tik po kelių dienų grįžo nieko nepešęs.

O aktoriaus moterys? Knygoje – lakios fantazijos dramaturgo vertas meilės keturkampis, išardęs pirmąją santuoką, skaudžios antrosios skyrybos ir meilė, įsižiebusi po keturiasdešimties metų.

S. Siparis visą gyvenimą laukė savo Fortūnos. Ir vieną dieną ji pasirodė.

Renginyje laukiami visi aktoriaus S. Sipario talento gerbėjai, visi išsiilgę tikro, spalvingo dialogo ir kažkiek intriguojančių istorijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Tikras gyvenimo artistas vaidinantis ne tik ant scenos bet ir gyvenime, jeigu tai gyvenimas.

Atsiprasau

Atsiprasau portretas
Prašau atleisti,ne tik adresu pasiunčiau

Anonimas

Anonimas portretas
Labas,balandžio 27 d. 18.30 melnrVes kul.nam.uose bus susitikimas su artistų Sipariu,jo knygos pristatymas,norėjau knygyne nusipirkti,bet beveik 30 kaina.,manau ten bus pigiau,pamastyk,gal susigundysi,eisime kartu....geros dieneles,neper vark....linkėjimai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių