Quantcast

„Žemaitijos dragūno“ rankininkai pasiruošę Lietuvos čempionatui

Kelios naujovės čempionate

Po daugelio metų pirmenybės vyks kitaip. Pagal komercinį principą į stipriausių ekipų būrį buvo priimta senas šios sporto šakos tradicijas turinti Utenos komanda - HC „Utena“.

Nepaisant sunkaus laiko, nė vienas septintukas nesubyrėjo. Dėl 2009-2010 metų čempiono vardo kartu su aukštaičiais varžysis Kauno „Granitas-Gaja-Karys“, „Lūšis“, Vilniaus HC „Šviesa“, HC „Vilnius“, Klaipėdos „Žemaitijos dragūnas“, Šiaulių „Universitetas-Diringa“, Varėnos „Ūla“, Panevėžio „Grifas-KKSC“ ir Alytaus „Almeida-Marisa“.

Pakeista ir sistema - atsisakyta atkrentamųjų varžybų. Be to, visos rungtynės bus žaidžiamos šeštadieniais.

„Komandos tarp savęs sužais po trejas rungtynes. Po jų bus paskelbtos geriausios ekipos, - sakė A.Juškėnas. - Niekur Europoje, išskyrus Baltijos šalis - Lietuvą, Latviją ir Estiją, nėra atkrintamųjų varžybų. Naujoji sistema bus objektyvesnė. Visą čempionatą pirmavusios komandos galės nebijoti atkrintamųjų kovų, per kurias ne kartą suklupo.“

Specialistas pritarė šiai sistemai, nes neliks bereikšmių rungtynių.

„Kiek per reguliarųjį čempionatą septintukai surinks taškų, tokią vietą ir užims“, - naujos sistemos privalumą įvardijo klaipėdietis.

 Grįžo senbuviai

Per tarpsezonį „Žemaitijos dragūno“ ekipoje įvyko nemažai pokyčių. Į komandą grįžo užsienyje uždarbiavęs 26-erių Rokas Jašinskas, du 23-ejų metų rankininkai - Antanas Lebidevas ir Dainius Matutis.

Į klubą priimtas ir jaunasis Vidmanto Toliušio auklėtinis Juozas Petkelis. Pasak A.Juškėno, galbūt šįmet 17-metis vaikinas žais mažiau, tačiau ateityje iš jo bus nemažai laukiama.

Strategas tvirtino, kad vedamos derybos su dviem rankininkais iš „Vilniaus“ klubo.

„Manau, kad su jais pavyks susitarti“, - sakė treneris, nenorėjęs atskleisti žaidėjų pavardžių.

Pokyčių yra ir trenerių štabe. Iš komandos pasitraukė praėjusiame čempionate A.Juškėnui padėjęs Algis Mockeliūnas. Jį pakeitė Rasa Juškėnienė, vyriausiojo trenerio žmona, daug metų ugdanti jaunuosius rankininkus.

Specialistas pasidžiaugė, jog komandai be atlygio padėti sutiko kineziterapeutas Martynas Stankevičius.

„Iki šiol pats bėgdavau į aikštelę su medicinos lagaminu, per rungtynes bandydavau diagnozuoti traumą, - nauja draugyste džiaugėsi ilgametis klubo vadovas. - Medikas komandoje - labai svarbus asmuo. Ypač mūsų ekipoje, kurioje traumos nuolat persekioja žaidėjus“.

Tačiau uostamiesčio klubas ne pajėgiausios sudėties pradės pirmenybes. Po 7 mėnesių vilties, jog pavyks išvengti operacijos, rugpjūčio mėnesį buvo operuotas Lietuvos rinktinės žaidėjas Gražvydas Juška.

„Reikės laukti 4-6 mėnesius, kol Gražvydas vėl galės grįžti į aikštelę“, - tvirtino treneris.

Prieš sezoną nugaros skausmas neleido treniruotis Arūnui Šrederiui. Dėl diagnozuotos išvaržos, sportininkas du mėnesius bus priverstas žiūrėti, kaip žaidžia komandos draugai. Tokiam pat laikui iš rikiuotės dėl kojos skausmų iškrito ir patyręs Tomas Pakštys.

Nepaisant nuostolių, A.Juškėnas optimistiškai žvelgia į naująjį čempionatą.

„Užregistravome net 21 žaidėją. Bus kam žaisti“, - juokavo Lietuvos rinktinės antrasis treneris.

Komandos pagrindą sudarys kapitonas Remigijus Vaičikauskis, Kęstutis Kremeris, Gediminas Vaitkus, Karolis Stropus, Benas Petreikis, Arvydas Bučius, Saulius Liutikas, Darius Jasinskas. Vartus gins Audrius Momkus ir Evaldas Juška.

 Rengėsi pagal kišenę

Anot trenerio, pasirengimas pirmenybėms vyko pagal klubo galimybes.

„Treniruotis pradėjome nuo rugpjūčio 5 dienos. Klaipėdoje surengėme stovyklą, dirbome du kartus per dieną, - pasakojo A.Juškėnas. - Vėliau treniravomės ir dalyvavome turnyruose“.

„Žemaitijos dragūnas“ užėmė antrą vietą mūsų mieste surengtame turnyre dėl pulkininko Rimanto Baltušio taurės. Po atkaklios kovos finale klaipėdiečiai pralaimėjo Kauno „Granitui-Kariui“.

Vėliau „dragūnai“ laimėjo Lietuvos paplūdimio rankinio pirmenybes Melnragės pliaže.

Rugpjūčiui baigiantis klaipėdiečiai parvežė trečiosios vietos taurę iš Jurbarke vykusio Jono Stankevičiaus turnyro. Dėl trečiosios vietos A.Juškėno auklėtiniai palaužė „Tauragės“ septintuką 30:25.

Apie tikslus čempionate strategas nebuvo linkęs plačiau kalbėti.

„Šiais laikais džiaugiuosi, kad pavyko išsaugoti komandą, - sakė treneris. - Aiškiau bus matyti, kai prasidės pirmenybės ir išvysime varžovus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių