Quantcast

„Žalgirio“ misija Izraelyje – pažaboti varžovų atakas

Kauno „Žalgiris“ prieš antrą Eurolygos turą po kaulelį išnarstė savo varžovės – Tel Avivo „Maccabi Electra“ komandos – privalumus ir silpnybes.

Pasitiki savo jėgomis

Vakar kauniečiai atvyko į Izraelį, kur šiandien išmėgins jėgas su daugkartiniais šios šalies čempionais „Maccabi Electra“ krepšininkais.

„Maccabi Electra“ ir „Žalgirio“ rungtynės „Viasat Sport Baltic“ kanalu bus transliuojamos nuo 21.55 val., o ne nuo 20.55 val., kaip anksčiau buvo paskelbta TV programoje.

Pirmame Eurolygos A grupės ture žalgiriečiai savo aikštėje 73:62 įveikė Belgrado „Partizan mt:s“ ekipą, o Tel Avivo atstovai Ispanijoje 78:94 nusileido Vitorijos „Caja Laboral“.

„Nuotaikos geros, mes laimėjome pirmą VTB Vieningosios lygos mačą ir Eurolygos dvikovą. Pergalės suteikia pasitikėjimo savo jėgomis. Tikimės, kad sėkmė mus lydės ir Izraelyje, – prieš kelionę į Izraelį kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas Dainius Šalenga. – „Maccabi Electra“ labiau mėgsta atakuoti, nei gintis. Toks šios ekipos stilius nesikeičia jau keleri metai. Tačiau, kaip parodė rungtynės Vitorijoje, susidūrę su kietai žaidusiais varžovais, izraeliečiai neatlaikė spaudimo. Jei nesuteiksime erdvės jų atakoms, rungtynės turėtų baigtis mūsų naudai.“

D.Šalengos nuomone, „Maccabi Electra“ rezultatai nemažai priklauso nuo to, kaip sekasi vienam ekipos lyderių Chuckui Eidsonui, kuris du sezonus (2007–2008 ir 2008–2009 m.) yra atstovavęs Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Blykstelėjęs per rungtynes su „Caja Laboral“, Ch.Eidsonas tapo naudingiausiu Eurolygos pirmo turo žaidėju.

„Jis – gerų fizinių duomenų, puikiai matantis aikštę krepšininkas. Amerikiečio žaidimo stilius ir vaidmuo komandoje dabar šiek tiek kitoks nei anksčiau, nes Tel Avivo klube yra daugiau talentingų žaidėjų. Praėjusį sezoną Ch.Eidsonas sužaidė ir labai įspūdingų, ir prastesnių rungtynių. Aš ir Martynas Pocius stengsimės jį sustabdyti“, – teigė žalgirietis.

Tramdys greitą puolimą

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aco Petrovičius pirmiausia atkreipė dėmesį į pajėgią „Maccabi Electra“ gynėjų grandį, kuri diktuoja dinamišką žaidimo ritmą.

„Jeremy‘s Pargo, Doronas Perkinsas, Talas Bursteinas, netgi veteranas Derrickas Sharpas ir vienodai sėkmingai keliose pozicijose gebantis rungtyniauti Ch.Eidsonas – pagrindiniai greito puolimo organizatoriai, – kalbėjo A.Petrovičius. – Labai svarbu, kaip Tel Avive susiklostys dvikovos pradžia. „Maccabi Electra“ savo aikštėje dažniausiai labai azartiškai pradeda varžybas. Mūsų užduotis bus neleisti jiems įgyti iniciatyvos, tuomet turėsime galimybių perimti vairą į savo rankas.“

Jei kauniečiai Izraelyje iškovotų pergalę, būtų nutraukta daugiau nei penkerius metus besitęsianti nesėkmių išvykoje tradicija: paskutinį kartą sėkmingai Eurolygos reguliarųjį sezoną svečiuose „Žalgiris“ pradėjo 2005-ųjų rudenį, kai Slovėnijoje 78:75 palaužė Liublianos „Union Olimpija“ ekipą.

„Rungtynės Maskvoje su Atėnų „Panathinaikos“ per A.Gomelskio taurės turnyrą parodė, kad mes ir išvykoje galime gerai žaisti. Visi sakydavo, kad esame namų komanda, nes vienaip atrodydavome Kaune, kitaip – išvykoje. Dabar bus įdomu pažiūrėti, ar, pasikeitus komandai ir treneriams, mums pavyks stabiliai žaisti svečiuose, ne tik savo aikštėje“, – svarstė D.Šalenga.

„Maccabi Electra“ laimėjo paskutines dvylika Eurolygos pirmųjų namų rungtynių. Tel Avivo krepšininkai buvo suklupę 1998-aisiais, kai 62:84 nusileido „Panathinaikos“.

Rengiasi sunkiai dvikovai

Izraelio čempionatą „Maccabi Electra“ pradėjo dviem pergalėmis – 102:75 prieš Gilboa-Galilo „Hapoel“ ir 104:87 – prieš Aškelono „Irony Eldan“ komandas.

Pirmaisiais smuikais šiuose mačuose griežė naujasis Tel Avivo klubo vidurio puolėjas Sofoklis Schortsanitis bei puolėjas Lioras Eliyahu ir gynėjas D.Perkinsas.

„Su „Žalgiriu“ mums teks kautis visas 40, o ne 25 minutes“, – paklaustas apie artėjančią dvikovą su kauniečiais pareiškė S.Schortsanitis.

„Maccabi Electra“ vizitinė kortelė

Jeremy‘s Pargo (JAV, gynėjas, ūgis 188 cm), Richardas Hendrixas (JAV, puolėjas, 203 cm), Derrickas Sharpas (Izraelis, gynėjas, 183 cm), Davidas Bluthenthalis (Izraelis, puolėjas, 201 cm), Lioras Eliyahu (Izraelis, puolėjas, 207 cm), Yanivas Greenas (Izraelis, vidurio puolėjas, 206 cm), Guy‘us Pninis (Izraelis, puolėjas, 201 cm), Talas Bursteinas (Izraelis, gynėjas, 198 cm), Elishay‘us Kadiras (Izraelis, puolėjas, 202 cm), Chuckas Eidsonas (JAV, puolėjas, 202 cm), Doronas Perkinsas (JAV, gynėjas, 189 cm), Sofoklis Schortsanitis (Graikija, vidurio puolėjas, 206 cm). Vyriausiasis treneris - Davidas Blattas (JAV).


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių