Quantcast

Samokslo teorijų kūrėjams: atsikvošėkite, kas ką pardavė? Ir kaip?

„Žalgirį“ įtaria krepšinio žmonės. Dėl „Lietuvos ryto“ pergalės tiesiogiai nukentėję „Rūdupio“ ir „Neptūno“ krepšininkai, treneriai, vadovai.

Kaltinimai rimti, bet ar pagrįsti?

Ar gali būti, kad tas trileris su iššvaistyta 17 taškų persvara, pratęsimu ir iš džiaugsmo klykiančiais „Lietuvos ryto“ krepšininkais buvo tik vaidyba?

Taip, rungtynės baigėsi taip, kad ir vilkas liko sotus, ir avis – sveika. Bet ar avis galėjo papirkti vilką?

Ir iš viso – kaip tai padaryti?

Krepšinyje, skirtingai nuo futbolo, papirkinėjimas nėra toks dažnas reiškinys. Todėl, kad čia sunkiau daryti įtaką. Futbole vieno žaidėjo klaida gali atnešti reikiamą rezultatą. Krepšinyje klystantis žaidėjas bus pasodintas ant suolo, o vietoj jo žais kitas. Nenupirktas.

Internetą apskriejusi nuotrauka, kurioje P.Motiejūnas arenoje neva tarėsi su M.Purliu ir „Lietuvos ryto“ treneriais (facebook.com nuotr.)

Pirkti trenerį? Nesusprantamus jo sprendimus pastebės krepšininkai, sirgaliai.

Papirkti visus? Bet kaip užtikrinti tylą? Juk apie neteisybę turbūt žinos ir žaidėjų žmonos, agentai, artimiausi draugai. Per didelė rizika.

Gal pirkti teisėjus? Bet ar buvo tokių švilpukų, kurie badytų akis? Įstrigo tik paskutinė „Žalgirio“ ataka ketvirtajame kėlinyje, kai Darjušas Lavrinovičius neišprašė Eimanto Bendžiaus pražangos, o Oliveris Lafayette‘as kamuolį išmetė į užribį.

Bet teisėjai taip pat tylėjo, kai Marko Popovičius kietai stabdė krepšį atakavusį Renaldą Seibutį jau pratęsimo metu, o „Lietuvos rytas“ pirmavo tik tašku.

O kaip dėl baudų metimų? „Žalgiris“ tyčia mėtė į lanką, bet ne krepšį? Ir po kiekvieno tokio metimo vaidino, kad yra nusivylę?

Ar matėt, kaip pasiaukojamai lemiamomis akimirkomis ant parketo dėl kamuolio  griuvo broliai Lavrinovičiai. Ar rizikuotumėte trauma, jei žinotumėte, kad pagal plantą turite pralaimėti?

Sutikite, kad jei šios rungtynės buvo iš anksto sutartos, tokį scenarijų paskutinėms sekundėms galėjo parašyti tik tikras adrenalino fanatikas. Arba pamišėlis. Be to, kaip jį išpildyti profesionaliems krepšininkams, o ne profesionaliems aktoriams? Nes, vargu, ar ir tiems pavyktų.

Beje, kiek tokia „paslauga“ galėtų kainuoti? Milijoną? Du? O gal penkis?! Kaip tyliai surinkti panašią sumą ir nepastebimai pervesti į reikiamą sąskaitą? Kaip po to ją tyliai išgryninti?

O gal klubai susitarė? Jūs mums nestojate skersai kelio pusfinalyje, mes jums – finale? „Lietuvos rytui“ tai naudinga – gauna vietą bent Eurolygos atrankoje, bet kas iš to „Žalgiriui“?

Kodėl „Žalgiris“, turėdamas tokią progą, neturėtų nuskriausti klubo, su kuriuo eilę metų riejasi, o „Lietuvos ryto“ vadovus kaltina nešvariais žaidimais?

Sąmokslo teorijos plinta žaibiškai. Ypač, tos, kurios turėtų kažką paaiškinti. Šiuo atveju, atrodytų, pagal sudėtį gerokai stipresnio „Žalgirio“ pralaimėjimą „Lietuvos rytui“.

Bet „Žalgiris“ šiemet pralaimėjo ir Minsko „Tsmoki“, Klaipėdos „Neptūnui“, Rygos VEF, Zagrebo „Cedevita“ bei buvo išniekintas Berlyno ALBA ekipos. Ar visi šitie pralaimėjimai taip pat buvo parduoti?



NAUJAUSI KOMENTARAI

parduoda

parduoda portretas
parduota krepsinis ir visas sportas supuves .nebeziuresiu daugiau kasio,

Sąžinė - ar žinot kas tai

Sąžinė - ar žinot kas tai portretas
Atsikvošėjom mes, o jūs jau parduotos sąžinės nebesusigrąžinsit!!! Teisingai sprendi savo širdyje, sūnau: Aukščiau už viską tėvo turi būt valia. Dėl to karštai geidauja žmonės visados Savoj šeimoj turėti paklusnius vaikus, Kurie gebėtų priešui atmokėt piktu Ir gerbtų bičiulius, kaip tėvas gerbia juos. O ką sakysi dėl žmogaus, kurio vaikai Nenaudos auga? Ar ne tai, kad auga jam Vieni vargai, o priešams proga pasijuokti? (Kreonto kalba apie tėvų autoritetą Sofoklio "Antigonė")

P

P portretas
Jei rungtynės neparduotos,tai tokiems žaidėjams už tokį žaidimą nereikėtų mokėti tokius pinigus
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių