Quantcast

Rinktinę palieka G.Gustas, R.Seibutis ir M.Katelynas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas paskelbė trijų krepšininkų pavardes, kurie šiemet vyksiančiame Europos čempionate Lietuvos rinktinės marškinėlių nevilkės.

R.Butauto sprendimu rinktinės stovyklą palieka Giedrius Gustas, Renaldas Seibutis bei Mindaugas Katelynas, rašo basketnews.lt.

Sekmadienį Lietuvos rinktinė baigė antrąjį pasiruošimo etapą Klaipėdoje ir toliau prakaitą lies Kaune, kur žais draugiškas rungtynes su Latvijos nacionaline komanda.

„Apsispręsti, kuriems žaidėjams turi pasakyti „ne“ visada yra viena sunkiausių mano, kaip rinktinės trenerių pareigų, - grįžęs į Kauną sakė rinktinės vyriausiasis treneris R.Butautas. - Tačiau taisyklės tokios, kad privalai tai padaryti. Situacija yra tokia, kad dabar atėjo laikas, kai turime intensyvinti treniruotes, norime, kad tie dvylika žaidėjų, kurie važiuos į Lenkiją, geriau ir greičiau priprastų vienas prie kito aikštėje. O panaudoti visus 16 krepšininkų kontrolinėse rungtynėse yra labai sudėtinga, neišvengtume bereikalingo blaškymosi derinant žaidimo stygas“, - kalbėjo treneris.

Treneris taip pat pridūrė: „Nė vienam iš šių trijų žaidėjų neturiu nė vieno priekaišto. Priešingai, padėkojau jiems už darbą Druskininkuose ir Palangoje bei paprašiau, kad jie nenustotų sportavę - iki čempionato dar liko nemažai laiko, gali būti visokių nenumatytų aplinkybių, kaip traumos ar panašiai, o jie visi trys jau žino mūsų pagrindines žaidimo schemas, todėl susidarius tam tikrai situacijai galėtų staigiai ir efektyviai prisijungti prie komandos“.

Anot stratego, galutinis rinktinės dvyliktukas turėtų paaiškėti po kelionių į Ispaniją ir Graikiją. Ten lietuviai sužais šešerias kontrolines rungtynes. Šiuo metu rinktinės stovykloje liko 13 krepšininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mazas

mazas portretas
sekantis mazutis bus

xharleyx

xharleyx portretas
na kad gusto neime cia tai gerai :D snaiperis didysis o del seibucio tai abejojiu galejo palikt aukstu zmoniu per daug turim o su gynejais tai problema bus sniperiu nelabai ir turim jasaitis nelabai stabilus :D tai dabar reiktu palikt bent mazuti .o jomanto atsisakyt

zippux

zippux portretas
Manau, kad sekantis, kuris atkris, bus Mažutis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių