Quantcast

R.Butautas: pirmiausia nesusitvarkėme su Loganu

Kauno „Žalgirio“ ekipos vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas po pralaimėjimo Gdynės „Asseco Prokom“ komandai teigė, kad jauniems ir nepatyrusiems jo auklėtiniams mačas Lenkijoje buvo labai naudinga patirtis.

Strategas teigė žalgiriečiams neturintis priekaištų, nes visi kovojo iki paskutinių minučių ir stengėsi sumažinti deficitą.

- Treneri, galutinis skirtumas nemažas, bet žaidėjų už kovingumo stoką turbūt negalima kaltinti? - „BasketNews.lt“ korespondentas Gdynėje paklausė Butauto.

- Tikrai negalima, nes aikštelėje visi stengėsi nepaisant to, kad lenkų komanda šiandien tikrai labai gerai gynėsi. Pirmiausia nesusitvarkėme su Davidu Loganu, kuris labai gerai pradėjo rungtynes ir davė toną visam mačui. Mums sunkiai sekėsi užpulti, nes lenkai mūsų lyderius tvirtai laikė gynybos gniaužtuose ir puolant išsiskyrė tik Mario Delašas ir Dainius Šalenga. Kita vertus, puolime mūsų kamuolys vaikščiojo tikrai neblogai ir turėjome daug gerų situacijų atakuoti krepšį - tiek iš po krepšio, tiek iš tolimo nuotolio. Galbūt didelis noras nugalėti pakišo koją. Bet lenkai tikrai buvo stipresni ir vertesni nugalėti.

-  Pirmoje rungtynių pusėje rungtynės dažnai atrodė lyg Dovydo ir Galijoto kova. Lenkai aikštėje laikė 3 aukštus žaidėjus, tuo tarpu jūsų visoje komandoje liko vos 3 sveiki aukštaūgiai.

- Be jokios abejonės, mums trūksta tų aukštaūgių, kurie traumuoti. Be to, visi mūsų žaidėjai labai jauni. Jiems čia labai puiki mokykla. Žiūrovai ir mes patys norime, kad laimėtume, bet turime daug jaunų ir nepatyrusių žaidėjų.

- Marcus Brownas ir Aleksandras Čapinas kartu sudėjus iš 10 tritaškių nepataikė nė vieno. Jiems tiesiog bloga diena ar tai varžovų gynybos nuopelnas?

- Jie abu pasižymi taiklia ranka ir šiandien metė tokius metimus, kurie turėjo įkristi. Galbūt tokia diena pasitaikė.

- Kada, jūsų manymu, buvo tas rungtynių taškas,kai įvyko lūžis?

- Mes kabinomės iki pat pabaigos. Rungtynių pabaigoje norėjome sumažinti rezultatą, tačiau lenkai pajuto kraujo kvapą ir gynėsi labai gerai. Net po užtvarų likę varžovų aukštaūgiai prieš mūsų gynėjus apsigindavo. Be to, pati rungtynių pradžia buvo labai nesėkminga. Trečio kėlinuko vidurys irgi nesėkmingas. Sunku kovoti, kai varžovų komanda turi ir stiprų vidurio puolėją, ir gerus metikus, kurie gali pataikyti iš toli. O mūsų žemus žaidėjus „išgaudė“. Trūksta tokio krepšininko kaip Travisas Watsonas, neturėtume tokių problemų ginantis. Bet manau, kad šios rungtynės visiems išėjo į naudą.

- Ką pasakėte žaidėjams po rungtynių?

- Pasakiau, kad neturiu jiems jokių priekaištų, nes visi labai stengėsi. Negaliu nė vienam priekaištauti. O tai, kad mums trūksta patirties, kad nepataikėme gerų metimų, ką padarysi. Reikia žiūrėti į priekį ir ruoštis kitoms rungtynėms.

 


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgirisButautas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių