Quantcast

Pralaimėjimas čempionato starte – pirmasis šiame amžiuje

Bedantis starto penketas ir kiaura gynyba. Tokias svarbiausias pralaimėjimo priežastis galima išskirti po pirmosios lietuvių nesėkmės Europos čempionate.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ pažvelgė į mačą su turkais per skaičių prizmę.

Nutrūkusi tradicija. Visus keturis iki šiol XXI amžiuje vykusius Europos čempionatus Lietuvos rinktinė pradėdavo pergalėmis. Pastarąjį kartą lietuviai Senojo žemyno starte suklupo 1999 metais, kai nusileido čekams.

Trečias kartas.
Mūsiškiai trečią Europos čempionatą iš eilės pradėjo dvikova su Turkija. Ir pirmą kartą jiems nusileido.

Dingęs starto penketas.
Mačą starto sudėtyje (Andrius Mažutis, Mindaugas Lukauskis, Linas Kleiza, Kšyštofas Lavrinovičius ir Robertas Javtokas) pradėję Lietuvos krepšininkai surinko vos 24 iš 76 komandos taškų (31 proc.). Atitinkamai turkų starto penketukas pelnė 46 iš 84 (55 proc.) komandos taškų.

Vienas lauke - ne karys.
Marijonas Petravičius pelnė 21 tašką, tačiau kiti aukštaūgiai atliko statistų vaidmenis. Broliai Lavrinovičiai ir Robertas Javtokas kartu sudėjus tesurinko 14 taškų.

Kur Marijonas?
Po trijų kėlinių Petravičius buvo pelnęs 19 taškų ir pataikęs 6 dvitaškius iš 7. Per visą ketvirtą kėlinį į krepšį jis metė vos 2 kartus.

Tritaškiai.
Tomas Delininkaitis (1/6 tritaškių) ir Kšyštofas Lavrinovičius (0/5) metė beveik pusę visų komandos tolimų metimų. Lietuvos rinktinės pataikė 9 iš 25 tritaškių.

Dar daugiau tritaškių. Lietuvos rinktinė trečią kėlinį pradėjo 6 tritaškiais iš eilės. Nors pataikė tik vieną tolimą metimą, pirmą dvitaškį po ilgosios pertraukos Ramūno Butauto auklėtiniai metė tik įpusėjus trečiam ketvirčiui.

Greitas puolimas. 0. Lygiai tiek taškų greitame puolime surinko lietuviai. Turkai greitomis atakomis pelnė 4 taškus.

Minusai.
Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas (naudingumo balas - minus 6), Tomas Delininkaitis (-3) ir Mantas Kalnietis (-1) buvo trys neigiamus naudingumo balus surinkę lietuviai.

Penketukai:
Efektyviausiai Lietuvos rinktinėje mače prieš turkus žaidė šis penketukas: Artūras Jomantas, Simas Jasaitis, Jonas Mačiulis, Linas Kleiza, Marijonas Petravičius. Jie kartu žaidė vos pusantros minutės, bet jų plius/minus rodiklis per šį laiką - plius 4.

Starto penketas kartu žaidė 3 minutes ir 34 sekundes. Jų plius/minus rodiklis - minus 5. Tai reiškia, kad per jų buvimą aikštėje varžovai pelnė 5 taškais daugiau.

Pasikeitimai.
Pirmaujanti komanda rungtynėse keitėsi 6 kartus. 8 kartus rezultatas buvo lygus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Opa

Opa portretas
Nuotrauka gera... kuris ten krenta Liolikas ar Bolikas? :)))

Domantas

Domantas portretas
Skaičių kalba yra iškalbinga.

Nera drausmes

Nera drausmes portretas
Musu komandoje truksta stabilumo,daug avantiuru,skubejimas ten kuomet visai to nereikia,kamuoliiu netausojimas,atrodo,kad rungtynes tesis be galo ir bet kada galima klaidas istaisyti.Nereikia butinai svaidyti 3-taskius 5 atakas is eiles ir be rezultatu.Jau geriau po 2 taskus,bet stabiliai,tik taip tvarkingai,taupant atakas galima siekti pergaliu.O dabar lygioja vietoje prarasti kamuolius,nepagauti jo visai,salygoja pralaimejimus.Pasikartosiu,kad pralaimint ir norint greiciau pasivyti yra blogiausia svaidyti 3-taskius be rezultatu ir taip prarasti svarbius taskus,kuriuos galima pelnyti nors po 1 ar 2 . Cia yra nemaza psichologine problema...
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių