Quantcast

Pažintis iš arčiau: žiedų valdovas B. Russellas

Tituluočiausias visų laikų NBA krepšininkas Billas Russellas nebuvo vadinamąja „taškų gamybos mašina“, tačiau atletiškumas ir nepaprastas šuolis vidurio puolėjui aikštėje leido kurti stebuklus. 207 cm ūgio Russelas NBA arenose skraidyti pradėjo dar Michaelui Jordanui negimus.

Jūsų dėmesiui – prieš keletą dienų internete pasirodęs archyvinis vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Bostono „Celtics“ aukštaūgis greitos atakos metu tiesiog peršoka savo varžovą:

Iš viso NBA lygoje Russelas žaidė 13 sezonų, per kuriuos iškovojo 11 (!) čempionų žiedų. Visus juos – su „Celtics“ komanda, kuri praėjusio amžiaus 7-ajame dešimtmetyje lygoje sau lygių neturėjo („keltai“ pirmenybėse triumfavo aštuonis kartus iš eilės – 1959-1966 m.).

Vidutiniškai per NBA rungtynes Russellas rinkdavo po 15,1 tšk., tačiau asmeninę ir „Celtics“ ekipos sėkmę lėmė ne jo rezultatai puolant varžovų krepšį, o geležinė gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių.

1960 m. vasario 5 d.  per rungtynes su Sirakūzų „Nationals“ Billas sugriebė net 51 atšokusį kamuolį. Tai – antras rezultatas lygos istorijoje. Vidutiniškai per mačą Russellas atkovodavo po 22,5 kamuolio.

Po savo krepšiu dominavęs aukštaūgis vieną po kito tolyn „pūsdavo“ įvairaus ūgio varžovų metimus ir buvo laikomas tikru lygos blokų karaliumi.

Išvysti dagiau Russello žaidimo epizodų bei kiek plačiau sužinoti apie šio fenomenalaus aukštaūgio karjerą NBA lygoje galite pasižiūrėję šį neilgą filmuką:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių