Quantcast

Naktinė Formulė-1 startavo Singapūre

„Formulės-1“ gerbėjai sulaukė istorinės dienos. Šiandien, 15 val. Lietuvos laiku, F-1 varžybos pirmą kartą per visą istoriją startavo naktį.

15-ąjame etape Singapūre iš pirmosios pozicijos startavo „Ferrari“ lenktynininkas 27-erių metų brazilas Felipe Massa. Naktinėje kvalifikacijoje jis daugiau nei puse sekundės pranoko pagrindinį savo varžovą Lewisą Hamiltoną iš „McLaren“. Pastarasis bendrojoje įskaitoje Felipe Massą lenkia vos vienu tašku.

Po nesėkmių maratono trečiąją starto poziciją pagaliau iškovojo kitas „Ferrari“ lenktynininkas suomis Kimi Raikkonenas bendrojoje įskaitoje yra tik ketvirtas.

Jį septyniais taškais lenkiantis lenkas Robertas Kubica iš „BMW Sauber“ šįkart startavo iš antrosios eilės ketvirtas.

Naktinis startas Singapūre atrodė iš ties įspūdingai. Naktinės trasos apšvietimas galėjo prilygti dienos šviesai, vis dėlto transliacija iš bolidų kamerų buvo perduodama juoda-balta spalvomis.

Po istorinio starto pirmojo ketverto lektynininkai išlaikė kvalifikacijoje iškovotas pozicijas.

Vis dėlto istorinis važiavimas naktį labiausiai nesiklostė „Ferrari“ ekipos pilotams. Sustojimo boksuose metu iš vietos su neištraukta kuro žarna išvažiavęs F. Massa gavo baudą ir galutinėje įskaitoje užėme tik tryliktąją vietą.

Kitam „Ferrari“ ekipos pilotui Kimi Raikkonenui varžybos baigėsi likus vos keturiems ratams iki finišo. Greitasis suomis viename iš posūkių nesugebėjo tinkamai išsukti ir nesuvaldęs bolido trenkėsi į apsauginę sienelę.

Po varžybų Singapūre lyderio poziciją sustiprino L. Hamiltonas. Nuo jo jau 7 taškai atsiliekantis F. Massa - antras. Lenkas Robertas Kubica išsaugojo trečiąją vietą, o K. Raikkonenas liko ketvirtoje.

Artimiausios „Formulės-1“ čempionato lenktynės spalio 12 d. vyks Japonijoje, Fuji trasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių