Quantcast

M. Čiuplytė: tai - svarbiausias mano gyvenimo startas (komentarai)

Artėjantį savaitgalį vilniečių ir miesto svečių laukia neeilinis sporto renginys. Balandžio 13-14 krepšinio dramas „Siemens“ arenoje pakeis pajėgiausių pasaulio karatistų kovos.

Teisė Lietuvai organizuoti aukščiausio rango varžybas suteikta ne veltui: tarp  85 Tarptautinės karatė organizacijos narių  mūsų šalis dalijasi 3-5 vietas. Maža to, šiuo metu Lietuvos karatistai – stipriausi visoje Europoje. Per pastarąjį dešimtmetį Senojo žemyno aukso medalius Lietuvai pelnė Donatas Imbras, Darius Gudauskas, Lukas Kubilius, Raimundas Paškauskas Dmitrijus Aleksandrovas, Orestas Procas, Margarita Čiuplytė, Inga Mikšaitė, Rita Pivoriūnaitė, Diana Mačiūtė.

Pasakysite, kad karatė mūsų šalyje yra vis dar egzotiška ir menkai propaguojama sporto šaka? Tačiau faktai byloja ką kita: karatė patenka į labiausiai propaguojamų sporto šakų penketuką.

Neabejotina, jog palaikomi savų žiūrovų šeimininkai sieks papildyti ir taip gausią savo trofėjų kolekciją. Tiesa, lengva nebus – norint užlipti ant aukščiausio laiptelio per dieną teks iškovoti net 5 pergales. Kiokušin karatė taisyklės - vienos sudėtingiausių tarp visų dvikovinių sporto šakų. Pagrindiniai vertinimo kriterijai yra šie: jėga, ištvermė, efektyvi karate technika, kovos dvasia.

Lietuvės – stipriausios Europoje

Keletą metų iš eilės Europos pirmenybėse dominavusi R. Pivoriūnaitė pastaruoju metu sportą buvo palikusi nuošalyje. 2012 sportininkė metais nedalyvavo jokiose varžybose ir nėrė į verslo vandenis – įkūrė vieną iš sėkmingai veikiančių sporto portalų. Kovotoja apie save žada priminti pasaulio čempionate Vilniuje.

Kitos karatė meistrės taip pat priverstos užsiimti papildoma veikla: daugkartinė Europos čempionė M. Čiuplytė kurį laiką dirbo policijos mokymo centro instruktore. Šiuo metu moteris dirba trenere Vilniaus karatė klube „Shin“. D. Mačiūtė trenerės duoną kremta Klaipėdos karatė klube „Okinava“, o viena techniškiausių pasaulio kovotojų I. Mikšaitė Kaune dirba fizinio lavinimo mokytoja.

„Būti mokytoja arba vaikų darželio auklėtoja – buvo viena iš mano vaikystės svajonių. Tikiu, kad tyliai svajojant ir kantriai dirbant išsipildys ir visos svajonės, apie kurias reguliariai rašiau savo dienoraštyje. Nekantriai laukiu varžybų starto. Geriausia forma jau pasiekta, belieka ją tik išlaikyti ir padirbėti ties taktikos detalėmis“ - teigė su vyrais besitreniruojanti I. Mikšaitė.

Vilnietė nusitaikė į pasaulio geriausius

Tuo tarpu 2012 m. du aukso medalius laimėjusi vilnietė M. Čiuplytė titulų nesureikšminą ir praėjusius metus įvardina kaip eilinį sėkmingą sezoną:

„Blogų sezonų man nėra, visuomet stengiuosi palaikyti gerą sportinę formą. Vienintelis mano noras – tęsti savo sportinę karjerą. Tai man suteikia daug laimės ir džiaugsmo. Svarbiausia – būti sveikai, tai leistų ir toliau nudžiuginti aukštais rezultatais“, - teigia 28 –erių kovotoja.

„Lietuvoje vyksiantį pasaulio čempionatą vadinčiau svarbiausiu savo viso gyvenimo startu. Ten sieksiu tik aukso. Visada maloniau kovoti prie savos publikos. Jaučiuosi palaikoma, atsakinga ne tik už save. Tačiau užlipus ant tatamio lieku tik su savo mintimis, - savaitraščiui „Vilniaus diena“ teigė M. Čiuplytė.

Tuo tarpu vienai didžiausių lietuvių viltis vyrų kategorijoje Lukus Kubilius dėl medalių mieliau kovotų ant užsienio tatamio:

„Saviškių palaikymas įkvėps kovai, suteiks papildomos motyvacijos. Tačiau tai prideda papildomos atsakomybės, nesinori nuvilti žiūrovų ir savo auklėtinių, kurių į Vilnių gali atvažiuoti net apie 200. Jeigu galėčiau rinktis, man būtų geriau startuoti užsienyje“, – tikino Klaipėdoje treneriu dirbantis kovotojas.

Deja, tačiau „Siemens“ arenoje neišvysime tituluočiausio Lietuvos karatė meistro Donato Imbro. Sportininko planus siekti pasaulio čempionato aukso nubraukė sudėtinga trauma. Visgi, D. Imbras nepraranda entuziazmo ir žada tautiečius savaitgalį palaikyti šalia tatamio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet

bet  portretas
man panele tas pat..ar Tu kazko sieki,ar ne...mano supratimas paprastas,kad grazios merginos,turi istteket..ir vaikucius grazius Lietuvai gimdyt..o neuzsiiminet profesanaliu sportu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių