Quantcast

Lietuvos konkūrų žiemos čempionato taurė - S.Jasui

Joniškio rajone pasibaigė atvirojo Lietuvos konkūrų žiemos čempionato pirmasis etapas. Pagrindinę taurę iškovojo 44 metų raitelis iš Vilniaus Stasys Jasas.

Paskutiniame čempionato „Taurės rungties“ konkūre susirungė geriausi jaunieji ir daug patirties sukaupę šalies raiteliai. Triumfavo patirtis – raitelis S. Jasas su savo žirgu Luitas vienintelis be klaidų įveikė kliūčių ruožą ir paliko už nugaros savo pagrindinius varžovus.

Tarp jų – ir šio sezono lyderį 23 metų šiaulietį Beną Gutkauską, kuris su žirgu Twister Duverfat buvo greitas, tačiau kartą suklydo ir užėmė tik šeštąją vietą. Prieš tai vykusiame prestižiniame „TOP-20“ konkūre triumfavo B.Gutkauskas, o S.Jasas liko antras.

„Džiaugiuosi, kad pavyko pasiekti pergalę. Prieš tai man šiek tiek nepasisekė, dabar – Benui, bet toks yra mūsų sportas. Teisėjų parengtas maršrutas tikrai buvo nelengvas. Tai buvo geras išbandymas man ir žirgui“, – sakė S.Jasas.

Antrąją vietą „Taurės rungties“ konkūre iškovojo sporto klubo „Audruvis“ narys aštuoniolikmetis Matas Petraitis su žirgu Bolero, o trečiąją – Valdemaras Žukauskas su žirgu Lordannos.

Artėjančių Naujųjų metų proga įvyko ir šventinis konkūras, kuriame raiteliai varžėsi dėvėdami spalvingas kaukes ir drabužius. Šiose varžybose nugalėjo Aleksas Seilius su žirgu Karavela, antrąją vietą užėmė Aistė Nefedjevaitė (su žirgu Caspari), o trečiąją – Naglis Jokubaitis (Fantas).

„Nusprendėme sukurti švenčių nuotaiką ir varžybose. Dalis raitelių išmoningas kaukes susikūrė savo rankomis – tai buvo puiki pramoga žiūrovams ir patiems raiteliams“, – pasakojo Lietuvos žirginio sporto sąjungos generalinė sekretorė Ramunė Malinauskienė.


Šiame straipsnyje: Stasys Jasasžirgų sportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių