Quantcast

Karatė meistras D. Imbras ant tatamio grįžo su trenksmu

Šeštadienį Vilniuje MRU sporto salėje įvyko  Lietuvos kiokušin karatė čempionatas.Nors dalis geriausiųjų Lietuvos kovotojų jame nedalyvavo, susirinko pilna salė žiūrovų.

Lietuvos pirmenybes praleidę sportininkai nenorėjo rizikuoti gauti traumas prieš pasaulio čempionatą, kuris vyks balandį Vilniuje.

Sužeidimų per Lietuvos pirmenybių kovas pasitaikė. Bet jie nebuvo tokie dideli, kad eliminuotų sportininką ilgesniam laikui.

Vyrų iki 90 kg svorio kategorijos finalas pasibaigė kuriozu. Orestas Procas jį laimėjo vienu smūgiu. Kelias minutes jam teko vien gintis nuo Modesto Čiplio atakų, bet tinkamu laiku pataikęs į tinkamą vietą varžovo korpuse O. Procas tapo nugalėtoju.

Vienintelėje sunkiasvorių kovoje žiūrovai išvydo didžiausios Lietuvos karatė žvaigždės daugkartinio Europos ir pasaulio čempiono Donato Imbro sugrįžimą.

33-ejų metų sportininkas jokiuose turnyruose nedalyvavo nuo 2011-ųjų spalio ir buvo paskelbęs apie galimą savo karjeros pabaigą.

Tiesa vėliau nutarė, kad jei per ilgą laiką patirtos traumos sėkmingai gis, kovas ant tatamio pratęs. Eilinį šalies čempiono titulą D. Imbras iškovojo nugalėjęs Andrių Draugelį.

Kaip jaučiatės sugrįžęs ant tatamio?

Ramiai. Sugrįžau tik į varžybų tempą. O šiaip buvo jau seniai einama link jo. Kadangi aš jau tiek tų varžybų matęs, tai ramiai ir jaučiuosi.

Visą tą laiką, kol nedalyvavot varžybose, treniravotės ir palaikėte sportinę formą?

Viskas išėjo kažkaip netyčia. Po pasaulio čempionato Japonijoje 2011-ųjų rudenį aš turėjau keletą operacijų ir po to labai stipriai reabilitavausi. Ir vieną dieną supratau, kad ta reabilitacija padarė taip, kad aš visiškai gerai jaučiuosi ir noriu kažkur pabandyti sudalyvauti.


Kada tai nutarėte?

Lapkričio mėnesį. Po paskutinės operacijos jau buvo praėję pusė metų ir jau supratau, kad viskas klostosi neblogai.

Dabar jau visiškai nejaučiate jokių traumų pasekmių?

Kai du metus tendencingai dirbau, visos tos problemos, kurios trukdydavo, buvo panaikintos. Kaip bus vėliau – negaliu žinoti.

Ką planuojate iki pasaulio pirmenybių?

Susirasti kokį turnyrą ir truputį jame pakovoti. Taip pat kai ką šiek tiek patobulinti ir pasiruošti maksimaliai gerai sudalyvauti čempionate.

Kai kurie Lietuvos rinktinės sportininkai jau ir Lietuvos pirmenybes praleido, nenorėdami rizikuoti gauti traumą prieš pasaulio čempionatą. Jūsų tai nebaugina?

Aš tuos kovotojus suprantu. Bet yra skirtumas, ko tu važiuoji į turnyrą: ar maksimaliai gerai jame sudalyvauti, ar tiesiog padaryti kai kuriuos namų darbus.  Aš ir šiame Lietuvos čempionate dalyvavau, kad atlikti namų darbus, pasitikrinti, pasižiūrėti, kaip einasi. Panašiai žadu kažkur sudalyvauti per ateinančias porą savaičių, jei kur nors reikiamą turnyrą surasiu. Jei pajusiu, kad artėju prie traumos ribos, aš iš jo nusiimsiu. Kad pralaimėti mūšį, bet laimėti karą.

Čempionai

Moterys:

Iki 55 kg - Marta Sokolenko,
iki 65 kg - Inga Mikštaitė,
Virš 65 kg - Margarita Čiuplytė.

Vyrai:

Iki 70 kg - Andrius Miseckas,
Iki 80 kg - Domas Sutkus,
Iki 90 kg - Orestas Procas,
Per 90 kg - Donatas Imbras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių