Quantcast

J.Mačiulis: čempionatas mums baigėsi

Susitaikius su mintimi, kad viskas baigta, pagaliau atėjo palengvėjimas. Tai buvo matyti ir Lietuvos rinktinės krepšininkų, ir trenerių veiduose.

„Ar mes jums dar įdomūs?“ - šyptelėjo komandos vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas. Liūdname trenerio veide taip pat galima buvo įžiūrėti kažką panašaus į palengvėjimą, jeigu taip galima būtų pavadinti jo paties jau priimtą sprendimą dėl savo ateities rinktinėje. Galbūt laikas kiek apmalšins žaizdas, tačiau tikrasis palengvėjimas dėl šio Europos čempionato turbūt neateis niekada, jis visada treneriui bus vienas juodžiausių periodų karjeroje.

Žaidėjai, be abejo, užsimirš greičiau. Jonas Mačiulis apskritai po antradienį dieną vykusios treniruotės pokštavo net su žurnalistais: „Narmontai, Narmontai, greičiau“, - garsiai per visą areną Jonas kvietė vieno portalo operatorių. O šiam atbėgus su kamera ant pečių pagyrė: - Šaunuolis, taip greitai bėgioja žmogus su tokia didele kamera.“

- Jonai, kokios mintys prieš paskutiniąsias Europos čempionato rungtynes su Serbija?

- Ką gali galvoti - stengsimės kovoti, sužaisti kaip įmanoma garbingiau. O šiaip čempionatas mums baigėsi. Visi jau galvojame apie ateinantį sezoną, po paskutiniųjų rungtynių per kelias dienas turėsime prisistatyti į savo klubus. Tad tokios mūsų nuotaikos.

- Kaip manai, ar greitai pavyks pamiršti tai, kas įvyko Lenkijoje?

- Visiškai to pamiršti nepavyks. Bet išsiskirstysime į klubus, prasidės kiti rūpesčiai ir rinktinę primiršime. Bet tai, kas atsitiko čia, Lenkijoje, dar ilgai primins ir spauda, ir sirgaliai dar ilgus metus.

- Treneris jau po rungtynių su Ispanija leido suprasti, kad trečiadienį paskelbs apie pasitraukimą iš rinktinės. Ką manai apie tai?

- Aš apie tai nieko negirdėjau ir kol jis nieko nepasakė, tol nieko nemanau apie tai.

- Visada didžiuodavotės rinktinės sirgaliais. Jeigu jie rytoj per rungtynes bus tylūs, būsite nustebę?

- Nei nustebtume, nei nusiviltume. Reikia jiems padėkoti, kad išvis neišvažiavo namo po Vroclavo. O jeigu jie dar ateis ir mūsų palaikyti rungtynėse su serbais, tai ačiū jiems. O mes jiems už palaikymą pasistengsime atsidėkoti kituose čempionatuose. Manau, kad tikrieji fanai mus supranta ir palaiko.

- Šiandien treniruotėje atrodote labiau atsipalaidavę?

- O ką siūlote daryti? Rimtai ruoštis? Mums jau irgi reikia pailsėti nuo šitos rutinos. Po kelių dienų jau turime prisistatyti į komandas, tad reikia pailsėti ir nuo krepšinio. Iki rungtynių su serbais neišrasime dviračio ir neišmoksime kažko.

J.Mačiulio interviu video



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių